MARTIN WIDMARK bland Bonnier Carlsens vinternytt

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Yoga, pyssel, havsäventyr, farliga strider mot jättar och väsen, tågfakta, toaletthumor och nybörjarläsning inleder året på Bonnier Carlsen!

Sagoyoga: övningar för barn i yoga, avslappning, meditation och andning av Filippa Odevall
Ålder: 0-6 år
Andas som ett lejon, balansera som en surfare och rör dig som en kobra! Sagoyoga innehåller fem berättelser som på ett lekfullt sätt introducerar barn till yoga. Genom att kliva in i sagans värld och härma allt från flygplan till fjärilar tränas styrka, smidighet och balans. Illustrationer av Karin Lundström.

Kreativa Karins pyssel året runt av Karin Andersson
Ålder: 6-9 år
Häng med Kreativa Karin under ett helt år. Alla hjärtans dag, sportlov, påsk och halloween blir extra mysigt och roligt med en massa pyssel att sätta tänderna i.

Den långa vandringen av Martin Widmark
Ålder: 3-6 år
I LasseMaja-författaren Martin Widmarks och polska illustratören Emilia Dziubaks tredje samarbetsprojekt befinner sig en pojke och en flicka på varsin sida om havet med sina bästa vänner, katten Missan och hunden Rufus. Men Rufus är gammal och trött och när han dör, försvinner pojken in i sig själv. På andra sidan havet ger sig flickan och Missan iväg på en lång och mödosam vandring. Kan de nå fram till pojken innan det är försent? Vackert och filosofiskt när svensk och polsk berättarkonst möts.

Bebbe och fina kroppen av Mervi Lindman
Ålder: 0-3 år
Titta, peka, läs och upptäck vad Bebbe kan göra med sina ögon, fingrar, näsa, mun och tår! Starka känslor, tokig mimik, drastiska situationer och mycket humor när Mervi Lindman tecknar för de allra minsta.

Kapten Kalsong och Turbotoans tyranniska vedergällning av Dav Pilkey
Ålder: 6-9 år
Efter att hela universums existens stått på spel är nu Georg och Harold rätt utmattade. Men att kämpa mot dinosaurier och kärnvapenbestyckade robotbrallor är ingen ursäkt för att missa skolan! När provresultaten kommer står det klart att katastrofen är ett faktum. Harold misslyckades och får gå om fjärde klass. Men vad än värre är, Georg KLARADE betygen och får börja i femman! Del 11 i Dav Pilkeys succéserie för nybörjarläsaren.

Minoo och vinterskeppet av Anna Ehring
Ålder: 9-12 år
En dag ligger brevet från Migrationsverket på hallmattan. Ett vitt kuvert som Minoo och hennes familj har väntat på så länge hon kan minnas. Där i finns deras framtid. Där i har någon bestämt om de ska få stanna i Sverige eller inte. I Minoo och Vinterskeppet berättar mellanstadiefavoriten Anna Ehring om att hitta den man vill vara och att hitta sitt hemma.

Bojan och tåget av Johan Anderblad
Ålder: 3-6 år
Som i alla böcker om Bojan bjuds det på både fakta och saga. Fakta om tåget och en spännande berättelse om hur en älg räddas. Allt på en lagaom nivå för fyraåringen av Bolibompas Johan Anderblad som kan allt om stora fordon och dessutom är aktuell som Sveriges läsambassadör! Med illustrationer av Filippa Widlund.

Förvandlingen av Anna Höglund
Ålder: 3-6 år
Poetiskt och egensinnigt, samtida och tidlöst om ett mycket kompetent barn som ger sig av för att bekämpa en hemsk jätte. En hyllning till barnet som lyckas med det som vuxna inte alltid klarar av, och en blinkning till Elsa Beskows klassiska Tripp, Trapp, Trull och jätten Dum-dum av en av Sveriges mest nyskapande illustratörer.

Nelly Rapp och Näckens hemlighet av Martin Widmark
Ålder: 6-9 år
Nelly och Valle är tillbaka på Monsterakademin för att plugga på om monster och farligheter. Nu har turen kommit till Näcken! En lurig figur som påstås spela för att lura ner barn i vattnet så de drunknar. Fast man vet inte säkert, för ingen har sett till honom på över hundra år..

Nya lätt-att-läsa-titlar inför terminsstart!

Det ska vara roligt och enkelt att läsa, även om man precis håller på att lära sig! Våra lättlästa titlar kommer ut 2018-12-27 och har recensionsdag 2018-01-10.

Leka kull av Helena Bross
Sjuttonde fristående delen i serien om kompisarna Axel och Omar. Vardagsdramatik när den är som allra bäst och perfekt för nybörjarläsare med kort text i vesaler.

Märta och storhästen av Erika Eklund Wilson
Märta är hästälskaren som börjat på ridskola men samtidigt är rädd för hästar! Om kärleken till hästar, livet i stallet, känslor och vänskap. Även en del fakta på köpet.

Kasper på fotbollsläger av Jörn Jensen
Perfekt för alla fotbollsintresserade nybörjarläsare. Meningarna är korta och boken är rikligt illustrerad. Även enklare tips på fintövningar och hur man kan förbättra sin fotbollsteknik.

Min saga av Margareta Nordqvist
Populär serie i versaler för de absoluta nybörjarläsarna. Den här gången handlar det om korna som bor på Pelles gård.

Fotboll och fulspel av Marie Oskarsson
Edvin blir sur, spelar fult och filmar att han skadats under fotbollsmatchen, och vänskapen med kamraterna hotas. Varmt, tonsäkert och lättläst om relationer och vardagsproblem.

Hjälp! Han sjunker! av Jo Salmson
Den här gången ska barnen lämna förorten och åka på båtutflykt. Men det blir inte riktigt som de tänkt sig. Plötsligt ligger någon i vattnet! Stor igenkänning och läskig vardagsdramatik kännetecknar Jo Salmsons populära serie.

© Bonnier Carlsen

print

Våra samarbetspartners