JONAS VON ESSEN – Ny bok “Så får du ett superminne”

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Tvåfaldige världsmästaren i minne, Jonas von Essen, bokdebuterar.

Nu bokdebuterar Jonas von Essen, tvåfaldig världsmästare i minne! Han delar generöst med sig av sina kunskaper i de urgamla minnestekniker som bl a gjort det möjligt för honom att memorera över 13.000 decimaler av pi. Det låter ofattbart svårt, men faktum är att vi alla kan använda dessa tekniker för att lagra det som är minnesvärt för oss, oavsett om det är namn, glosor, lösenord eller fakta.

Alla har vi behov av att kunna saker och minnas dem, kanske särskilt i Google-eran då vi tror att allt vetande är ständigt tillgängligt – och just därför tappar bort det. Är det inte också något bakvänt med att vi alla tillbringar över ett årtionde i skolan för att tillägna oss kunskap och färdigheter, men aldrig lär oss hur man minns?

Den här boken råder bot på det problemet. Som med alla framgångsrika metoder handlar det i grunden om att utnyttja våra inneboende förmågor, i det här fallet främst vår fantasi. Och det finaste med de tekniker som boken beskriver är att de samtidigt gör lärandet – och hela livet – festligare, färggladare och mer fantasirikt!

© Bokförlaget Semic

print

Våra samarbetspartners