JONAS JONASSON – Internationell jättesuccé med nya boken Hämnden är ljuv AB

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Svenske författaren Jonas Jonasson levererar nu ytterligare en tung internationell jättesuccé med nysläppta boken Hämnden är ljuv AB. Hyllningarna och lovorden har haglat, inte minst från Tyskland, där boken sedan utgivning ligger på tidskriftsjätten Der Spiegels bästsäljarlista. I de länder som hittills publicerat boken har både läsare och kritiker varit lyriska – i Tyskland sålde den slut på bara en månad. Jonas Jonasson är författarnamnet på allas läppar.

”Hans bisarra karaktärer och snärtiga språk övertygar som alltid. Han beskriver ironiskt det typiskt mänskliga och håller än en gång upp spegeln mot samhället. Perfekt läsning mot corona-frustration.” Kieler Magazin

“Fantastiskt underhållande i dessa grå Coronatider […] Jonas Jonasson ger oss en ny roman och återigen en underbart kaotisk värld.” Rheinische Post

Samtidigt som flera av de internationella förlagen nu förbereder tilltrycken inför den stundande julhandeln visar uppmärksamheten i Europas största land fortsatt inga gränser. Stora tidningar och magasin skriver om den nysläppta succéboken, och många lyfter den som en perfekt läsupplevelse i rådande pandemitider. Även Stern, ett av Europas allra största veckomagasin, uppmärksammade det nya boksläppet med ett långt reportage om Jonas Jonasson, hans skrivande och hans förhållande till coronapandemin.

Med Hämnden är ljuv AB, lyckas Jonas Jonasson med sin lättsamma, ömmande och humoristiska berättarstil förmedla en känsla som kan liva upp även det mest bekymmersamma av år. Succén sträcker sig över Europa, med hänförda kritiker och entusiastiska recensioner i länder som Ungern, Tyskland och Nederländerna.

”Det här är den bästa feelgood-litteraturen!” Lesen-Magazin
“Hysteriskt rolig!” Bild am Sonntag
”Briljant!” Hörzu und Gong
”Jonas Jonassons böcker ger alltid en speciell upplevelse. Läsarna bör inte bli besvikna den här gången heller. Det finns ingen brist på bisarra idéer i författarens senaste roman.” Tollal
”Perfekt avkoppling för någon som älskar överraskande historier kryddade med riktiga hjärnvridningar.” Gabó Olvas
”En färgstark samling karaktärer, en kedja av sammanträffanden och dolda lärdomar om världshistoria, toppad med en stor portion humor.” De Telegraaf
”Än en gång visar sig författaren till Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann besitta enorm föreställningsförmåga och stor talang för berättande.” NBD Biblion
”Jonasson överträffar sig själv i denna roman som förblir oförutsägbar och blodisande från början till slut.” JAN

Hämnden är ljuv AB har hittills givits ut i Tyskland, Nederländerna, Danmark, Slovakien, Ungern, Tjeckien och Norge. Den engelska översättningen med titeln Sweet Sweet Revenge Ltd. kommer ges ut i Storbritannien och USA under våren 2021. Samma år kommer boken också ut i Frankrike, Spanien, Grekland, Israel, Italien, Sydkorea och Bulgarien.

Jonas Jonasson har prisats och hyllats som en av våra absolut största och mest älskade historieberättare. Med sina fem romaner har han under drygt tio år som författare hunnit sälja över 16 miljoner exemplar i över 46 länder. År 2009 blev han en världssensation med debutromanen Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann. Därefter har han släppt romanerna Analfabeten som kunde räkna (2013) och Mördar-Anders och hans vänner (samt en och annan ovän) (2015), samt Hundraettåringen som tänkte att han tänkte för mycket (2018), en fristående uppföljare till debutsuccén.

© PR & Beyond

print

Våra samarbetspartners