ANNA VON HAUSSWOLFF – ny video The Mysterious Vanishing of Electra

Klicka på bilden, för att se hela bilden

– Ny video för “The Mysterious Vanishing of Electra” regisserad av Maria von Hausswolff
– Nya albumet ‘Dead Magic’ släpps 2 mars på Pomperipossa/City Slang
– Livedatum i mars

Efter att ha annonserat sitt kommande album,‘Dead Magic’, med release 2 Mars 2018 på Pomperipossa/City Slang, delar nu Anna von Hausswolff videon till första singeln, ‘The Mysterious Vanishing of Electra’.

Regisserad av Annas syster Maria von Hausswolff, som nyligen vann filmpriset Cinematography Debut award på Camerimage film festival, the clip.

“The Mysterious Vanishing of Electra drivs av en längtan att gräva upp något som länge väntat på att grävas upp. Det är en övergång mellan musik, individ och bild som fortskrider i den pågående storyn från mina tidigare musikvideos för Anna.”

Den Göteborgsbaserade artisten berättar gåtfullt och kort, följande om första låten:
“Kära lyssnare,
Detta är första låten från mitt kommande album, Dead Magic!
Jag, mitt band och Randall Dunn spenderade 9 dagar i Köpenhamn när vi spelade in plattan. Den mäktiga piporgeln ni hör är ett 1900-tals instrument placerat i Marmor Kirken i Köpenhamn.

Här är en dikt till er, skriven av den svenska författaren Walter Ljungquist (1900-1974):

“Ta ett människoöde, en tunn, patetisk ytterkontur som omsluter en stor, okänd tystnad. Det är i själva den där tystnaden, i ett okänt, bara anat centrum, som legenden växer upp. Ack ja! Därför finns det inga legender i vår tid. Vår tid är en tid utan tystnad och hemligheter, och utan det skapas inga levande legender. ” -Walter Ljungquist

“Vänligen njut av musiken.
Med vänliga hälsningar,
Anna von Hausswolff”

Mer info:

Magic, as old as humanity itself, is the primordial answer to the threat of losing our own presence in the world, the fear of oblivion. From magic the most fascinating, mysterious and enchanting stories are born, but also the most obscure and fatal ones. The death of magic represents the conjuncture of contradictions, the End of the End and the Beginning of the Beginning, the decay of myths and legends, the brutal overthrow of chaos, the end of the world, as we know it.

‘Dead Magic’: this is the paradox chosen by Anna von Hausswolff to open the doors to disturbance and anxiety. A title that embodies disorientation, an unsettling suggestion of which nothing can be known and that, by choice of the artist, will not be further explained.

‘Dead Magic’, Anna von Hausswolff’s fourth album, is five songs extending over 47 minutes and 20 seconds and was composed in the summer of 2016 in her hometown Gothenburg, Sweden, and recorded the following year in Copenhagen, Denmark. The majority of recordings were done on the 20th century organ at Copenhagen’s Marmorkirken, “the Marble Church”, one of the largest churches in Scandinavia, with a chapel inspired by the majestic St Peter’s Basilica in Rome.

The album sees her joined by Karl Vento (guitar), Joel Fabiansson (guitar), Filip Leyman (synthesizers), Ulrik Ording (drums) and David Sabel (bass), with string arrangements on “The Truth, the Glow, the Fall” and “Källans Återuppståndelse” by Úlfur Hansson. The production of Dead Magic was entrusted to the multifaceted Randall Dunn, known for collaborating with iconic bands such as Sunn O))), Earth and Wolves in the Throne Room (whose recent album ‘Thrice Woven’ Anna contributed vocals to).

Anna von Hausswolff live dates:
Mar 03 @ Beatpol, Dresden (DE)
Mar 04 @ Festsaal, Berlin (DE)
Mar 05 @ Kampnagel, Hamburg (DE)
Mar 07 @ Gebäude 9, Köln (DE)
Mar 08 @ Bitterzoet, Amsterdam (NL)
Mar 09 @ Ekko, Utrecht (NL)
Mar 10 @ Paard, Den Haag (NL)
Mar 12 @ The Dome, London (UK)
Mar 18 @ Berns, Stockholm (SE)

Website
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Social Follow

© Skiva

print

Våra samarbetspartners