THE DEATH OF STALIN – biopremiär 9 februari

Klicka på bilden, för att se hela bilden

När Stalin plötsligt faller död ned utbryter kalabalik, men snart börjar maktkampen på allvar mellan Beria, Chrustjev och General Zhukov. Humorstjärnor som Steve Buscemi (Boardwalk Empire, Fargo), Michael Palin (Monty Python), Olga Kurylenko (Quantum of Solace) och Andrea Riseborough (Birdman) gör allt för att ta platsen som hans efterträdare, i Armando Iannuccis (Veep, The Thick of It) bitska och hyllade fars. Vem ska trumfa sina kombattanter och nå maktens glans?

Armando Iannucci gästar Göteborg Film Festival 29-31 januari:
Skotten Armando Iannucci har kallats den brittiska humorns spinndoktor och är en av världens främsta politiska satiriker. Han är flerfaldigt Emmy- och BAFTA-belönad och har skapat tv-serier som The Thick of It och Veep. 2010 Oscarnominerades han för bästa manus efter förlaga för In the Loop, en film han även regisserade. Armando Iannucci kommer till Göteborg Film Festival med sin hyllade komedi The Death of Stalin. Filmen kommer att ingå i International Competition; GIFFs nya tävlingssektion som presenteras i samarbete med Göteborgs-Posten och där publiken avgör vinnaren. The Death of Stalin har sedan biopremiär över hela Sverige den 9 februari 2018.

© NonStop Entertainment

print

Våra samarbetspartners