MALIN PERSSON GIOLITO, m.fl: Premiärsläpp för Bonnier Bookery – spänning och terror i samtidsromaner av kända författare

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Nu släpps de första böckerna på nya förlaget Bonnier Bookery, Bonnierförlagens digitala satsning för ljud- och e-böcker. Förlaget ska ge ut berättelser skrivna direkt för den digitala läsaren och lyssnaren. Först ut är fem kortromaner av några av Sveriges mest lästa och uppskattade författare. Johan Theorin med ett mörkt relationsdrama. Katarina Wennstam som knyter an till sin serie om advokaten Shirin. Malin Persson Giolito, Anna Jansson och Jonas Bonnier medverkar med tre spänningsromaner i årets första tema; terrorism i Sverige.

Malin Persson Giolito om terrorhotet
”Jag har värjt mig mot att skriva om terrorism eftersom jag är lite trött på att jag alltid verkar skriva om de mest deprimerande ämnen man kan tänka sig. Ändå är det ett faktum att ända sedan Charlie Hebdo i januari 2015 har min vardag som boende i Bryssel präglats av hur vi hanterar terrorhotet, eller kanske allra mest hur vi hanterar vår rädsla för nya attentat. Det här är en historia om Youssuf K, juridikstuderande på Uppsala universitet. Han är vår tids Josef K, mannen som gör allt rätt, men som ändå baktalas och anklagas och straffas. För vad? Är det någon som kan svara på det? Egentligen?” säger Malin Persson Giolito, författare.

Digitala format öppnar för nya sätt att samarbeta
”Genom exempelvis kortromaner finns det möjlighet att samla flera författare kring aktuella teman som intresserar läsarna. Vårt första tema handlar om en av vår samtids största rädslor, terrorism i Sverige. Vi har märkt att många författare ser en kreativ utmaning i att skriva direkt för ljudboksformatet och även vill testa nya genrer hos oss, vilket känns väldigt roligt.” säger Susanna Romanus, förläggare

Bonnier Bookery planerar att ge ut ca 25 titlar under 2018, både skön- och facklitteratur, och kommer att arbeta med olika format som kortromaner, följetonger och kortare fackböcker.

“Äntligen kommer våra första böcker ut! I vårens utgivning parar vi ihop insikter från lyssnare, läsare, återförsäljare, konkurrenter, Bonnierförlagens ljudboksexpertis samt vår långa förläggarerfarenhet, med några av Sveriges vassaste författare. Den världsunika lyssningsexplosion som vi står mitt i ger enorma möjligheter att experimentera och det var länge sedan jag som förläggare kände mig så stimulerad. 2018 är det upp till bevis för vår utgivning”, säger Åsa Selling

Aktuell utgivning januari-februari 2018

Katarina Wennstam – Shirins första fall
Om sexuella övergrepp i det förflutna. Berättelsen utspelar sig innan den första boken i författarens populära deckarserie om advokaten Shirin. Här får vi följa hennes första fall som jagat henne under alla år. Uppläsare Alexandra Rapaport. Släpp den 16/1.

Johan Theorin – Swedish love – Filmhelgen
Ett mörkt relationsdrama om kvinnors utsatta position i porrbranschen, som ställer frågor om vem som har makten, om kvinnor och mäns möjligheter till fria livsval och vad som ryms inom kärlekens råmärken. Johan Theorin gör här comeback i ny genre.
Uppläsare Johanna Lazcano. Släpp den 16/1.

TEMA – Terrorism i Sverige

Jonas Bonnier – Stockholm Odenplan
Omskakande thriller om den högtidliga invigningen av pendeltågsstationen mitt i stan – Stockholm Odenplan. En samtidsroman med samma känsla för karaktärer och detaljer som i Helikopterrånet. Uppläsare Gerhard Hoberstorfer. Släpp den 13/2.

Malin Persson Giolito – Processen
I skuggan av det stora terrorattentatet har livet nästan börjat återgå till det normala. Youssuf pluggar till nästa juridiktenta på Uppsala bibliotek när två poliser styr sina steg mot honom. Hans namn har dykt upp i utredningen av attentatet.
Uppläsare Anja Lundqvist. Släpp den 13/2.

Anna Jansson – För dem jag älskar
Dramat som skakar Gotland hade ingen kunnat föreställa sig – och dess svallvågor slår in över hela Sverige. Vad är vi beredda att göra för dem vi älskar?
Uppläsare Gunilla Nyroos. Släpp den 13/2.

Läs mer om böckerna och författarna på www.bonnierbookery.se/utgivning/
Här finns också möjlighet att provlyssna på några av berättelserna.

© Bonnier Bookery

print

Våra samarbetspartners