KAZOU ISHIGURO bland Älska Pockets januarinyheter

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Kazuo Ishiguro – Nobelutgåvor
Upptäck Nobelpristagaren Kazou Ishiguros fantastiska författarskap! Återstoden av dagen, Begravd jätte och Never let me go finns nu i nya fina nobelutgåvor.
Utgivningsdag 11/1

Husdjuret
Malin är den unga polisen med livet utstakat.
Hanne är profileraren med minnesförlust.
Jake är pojken med en onämnbar hemlighet.
De förs samman av ett brutalt mord i sörmländska Ormberg en kall vinter. Jakten på mördaren blir livsfarlig och förändrar i grunden deras existens. Sanningen har, som så ofta, ett högt pris.
Utgivningsdag 27/12

Himlen kan vänta
Lotta Gray
Valborgsmässoafton 2008 drabbas vimmelreportern Lotta Gray av svåra magsmärtor och får diagnosen tjocktarmscancer. Fyra år av tung behandling följer. Ena dagen cellgifter, nästa dag champagne. I denna debut skriver Lotta rakt och personligt om cancern, livets kontraster och framförallt om viljan att aldrig ge upp. Lottas motto är: You can. End of story.
Utgivningsdag 9/1

Vikingafurstinnan
Catharina Ingelman-Sundberg
Det är oroliga tider i Norden och vikingafurstinnan Ingegerd och Olav den Helige ska gifta sig. Men Ingegerds far, Olof Skötkonung, motsätter sig bröllopet – Ingegerd tvingas resa till Rus för att äkta Jaroslav den Vise, en äldre man hon aldrig tidigare mött. Stormännen hotar med uppror och Norge med krig. Ingegerd befinner sig mitt i stormens öga.
Utgivningsdag 9/1

Kidnappningen
Anna Schultze
När Anna Schulzes pappa är elva år förs han bort av sin mamma Daisy. Året är 1936 och de flesta av Daisys vänner och släktingar har vänt henne ryggen. Anna Schulze utforskar en dramatisk händelse i sin familjs historia. Kidnappningen är en skildring av en intagande men självcentrerad kvinna på gränsen till nervsammanbrott. Men det är också en berättelse om Annas pappa och hur det är att bli uppryckt från sitt hem. Kidnappning är en sorts stöld, stölden av en människa.
Utgivningsdag 9/1

Våra kemiska hjärtan
Krystal Sutherland
Jessica Schiefauer
Henry Page är en obotlig romantiker! Han har bara aldrig upplevt den stora kärleken. Inte ännu i alla fall. När Grace Town haltar in i hans liv med käpp och för stora pojkkläder vet han att det är på väg att ändras. För alltid. John Green möter Rainbow Rowell i denna oemotståndliga berättelse om den första kärleken.
Utgivningsdag 9/1

Samtal med vänner
Under en poesikväll träffar Frances paret Melissa och Nick. Hon
betraktar dem, och resten av sin omgivning, med visst förbehåll. Frances som hellre ägnar sig åt det intellektuella livet tycker att de är bortskämda och aningslösa, men får allt svårare att värja sig för deras sofistikerade liv och snart måste hon förhålla sig till nya känslor och oanade begär.
Samtal med vänner av Sally Rooney är en roman om vänskap, sex, avundsjuka och klass, berättad med tonsäkerhet och värme.
Utgivningsdag 9/1

Gruppen
1963 ansågs den chockerande frispråkig och såldes i miljonupplagor. Idag räknas Mary McCarthys klassiker Gruppen, om åtta nyexaminerade studiekamrater som möter ett hårdare liv i 1930-talets New York, som en milstolpe i den moderna litteraturen. En skamlöst underhållande och bitsk kollektivroman om det moderna livets villkor; konstant relevant har den gjort fortsatt succé världen över.
Utgivningsdag 11/1

Maze runner – dödlig kod
James Dashner
Det var en gång en värld som gick under. Skogarna brann, sjöarna torkade ut och haven svämmade över. Sedan kom en sjukdom, en feber som spred sig över hela jorden. Familjer dog och våldet härskade. Så kom WICKED. De sökte en lösning, och de hittade det perfekta svaret.
En pojke.
Hans namn var Thomas.
Allt kommer att avslöjas, alla frågor kommer besvaras.
Utgivningsdag 9/1

Maze runner – I solstormens spår
James Dashner
Den fjärde boken i den sanslöst framgångsrika Maze runner-serien! Följ med och se hur allting började!
När Thomas hamnar i labyrinten är världen utanför i ruiner. Solstormar har bränt jorden och ett fruktansvärt virus härjar. Men hur blev världen sådan? Ingen av dem vet. Deras minnen har raderats och det förflutna är förlorat.
Isande otäck och spännande bakgrundshistoria till den framgångsrika Maze runner-serien!
Utgivningsdag 9/1

Ännu ett liv
Theodor Kallifatides
Theodor Kallifatides bestämmer sig för att det är dags att sluta skriva, gör sig av med arbetsrummet – och blir alldeles vilsen. Kan han verkligen sluta skriva? Osäkert. Men kan han skriva? Det blir också allt svårare. Tills förlösningen kommer från alldeles oväntat håll.
Ännu ett liv är en njutbar, lätt och filosofisk vandring kring minnet och språket, tiden, kärleken och livet.
Utgivningsdag 11/1

Spökskrivaren
Philip Roth
Otto Mannheimer
Konsten, livet och kärleken är ledmotiven i Philip Roths Spökskrivaren där Nathan Zuckerman, ung man med författardrömmar, kommer på besök till den åldrande mästerförfattaren Lonoff. För Nathans del har skrivandet lett till en allvarlig konflikt då hans judiske far reagerat våldsamt mot sonens senaste novell, en lätt förklädd satir om den egna familjen.
Utgivningsdag 11/1

Storpocket-släpp!

I vårt sprillans nya storpocket-släpp ser vi favoriter som Ditt kompetenta barn och Din kompetenta familj av Jesper Juul, Härskarteknik av Elaine Eksvärd och Hälsa på recept av Anders Hansen.
Utgivningdag 3/1

© Älska Pocket

print

Våra samarbetspartners