STESO SONGS tillbaka med ny singel!

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Steso Songs äntligen tillbaka med ny musik – “Time to leave” finns ute nu.

Det tog 7 år för Karolina att göra förra albumet med Steso Songs. Hon trodde inte att det skulle ta 7 år att göra klart nästa och det gjorde det inte heller. Det tog 8. Albumet Let the darkness down släpps den 18 april.

“Time to leave” är första singeln, som kommer att följas av två andra innan fullängdsalbumet kommer på vinyl och digitalt i april. Omslaget till singeln har tecknats av Sammy Harkham, som tidigare illustrerat bland annat åt Bonnie ‘Prince’ Billy.

Du kan se Steso Songs live på Rönnells Antikvariat i Stockholm den 19 januari. Mer info här

Hymn skrev fint om låten och kallade den brutalt vacker och att den låter lika mycket som en vaggvisa som en dödshymn. Karolina skrev låten när en vän dog i cancer och hon har spelat låten på annan väns begravning. “Time to leave” har även spelats på andra begravningar där Karolina inte varit inblandad.
”Tänker att det är väldigt fint och rörande att en låt jag skrivit i ett försök att handskas med min sorg och trösta mig själv också kan kännas tröstande för andra.”

”Time to leave” är producerad av Susanna Brandin (Rome is not a town, Killers walk among us etc)

Den 15 december gav Karolina ut ett fanzine med tillhörande musik, “Steso Songs fanzine 2017”, som bygger på hennes skunkdagbok från 2003 och låtarna hon skrev vid den tiden. Det är en uppföljare till det tidigare fanzinet “Jag gör det så det känns verkligt” (2016), i vilket det går att läsa mer om bakgrunden till “Time to leave”.

Albumet Let the darkness down ges ut av Lyckan i samarbete med Lystring förlag och är producerat av Susanna Brandin, Åsa Johnsen och Karolina Stenström.

https://open.spotify.com/album/3BTvpZPeb1obIEmN9XOIV3

© Elin Hedman PR

print

Våra samarbetspartners