MIKAEL STRÖMBERG – Skräckromanen “De förjagade” filmatiseras

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Filmbolaget LittleBig Productions AB med producenten Bernhard Lebourne har tecknat ett optionsavtal med författaren Mikael Strömberg om rättigheterna att filmatisera hans nyligen publicerade skräckroman De förjagade. Filmprojektet kommer att presenteras på filmmässan (EFM) i Berlin i slutet av februari. Filmen kommer att spelas in under 2019.

Boken handlar om en grupp svenska soldater som under första världskriget skickas till en utpost i Norrbotten där en hemlig transaktion med Ryssland ska äga rum nära gränsen till Finland. Det dröjer inte länge efter deras ankomst innan de förstår att något är fel och att ett okänt hot lurar i skogarna.

– Jag har alltid fascinerats av historier där människor kommer på kant med en övermänsklig fiende. Genom mitt författarskap har tanken att skriva en sådan historia följt mig, kanske som en hyllning till barndomsfavoritfilmer så som The Thing och Aliens, säger författaren Mikael Strömberg som debuterade 2011 med den kritikerhyllade skräckromanen Vätten.

– De förjagade är visserligen en fiktiv skräckhistoria men huvudpersonerna rör sig i en historiskt trovärdig miljö i en tid då världen runtomkring står i brand, säger filmens producent Bernhard Lebourne. Det är också en berättelse om mod och lojalitet inom gruppen.

Mer om författaren:

Mikael Strömberg (f. 1976) är uppvuxen i Norrtälje och bor i dag i södra Stockholm med sin fru och deras två barn. Efter mångårigt musicerande där han skrev ca tvåhundra låttexter, många med skräcktema, debuterade han 2011 med den kritikerhyllade skräckromanen Vätten (Frank Förlag). Året därpå publicerade samma förlag hans spänningsroman Inmurad. 2015 publicerade Eskapix Press skräckromanen Vad gör dina barn när du sover? En bok där vardagsrealism förenas med övernaturliga element, som blivit Strömbergs signum. 2016 gav fantastikförlaget Andra Världar ut Sattyg, Strömbergs första bok för en yngre målgrupp (9-12 år). Samma år återutgav bokförlaget Lind & Co samtliga av Strömbergs titlar som ljudböcker och e-böcker, samt återutgav Vad gör dina barn när du sover? som pocket våren 2017. I september samma år publicerade förlaget den militärhistoriska skräckromanen De förjagade.

Förutom sina böcker har Strömberg även medverkat med novellen Flockdjur i antologin 13 Svarta Sagor, utgiven av Swedish Zombie, samt fått de två skräcknovellerna Stenfoster och Isadora Cordée inlästa i en av Sveriges populäraste podcasts – Sveriges Radios Creepypodden, som även finns på Spotify.

Mer om filmbolaget:

Filmbolaget LittleBig Productions AB med delägarna Anna G. Magnúsdóttir och Anders Granström har tidigare producerat bl.a. genrefilmerna American Burger (2014), Operation Ragnarök (aka Zon 261) och Sutton’s Case, båda under produktion, samt det prisbelönta romantiska dramat Hemma (2014) och svensk/isländska dramakomedin Stackars älskande som spelades in på Island hösten 2017 och kommer släppas på biografer hösten 2018. LittleBig Productions är även en av initiativtagarna och grundarna av Nordic Genre Invasion, en nätverk för nordiska filmproducenter i syfte att profilera och marknadsföra nordisk genrefilm på internationell marknad.

© Bokförlaget Lind & Co

print

Våra samarbetspartners