VIVEKA STEN bland Oktobernyheter (skönlitteratur) från Bokförlaget Ester Bonnier

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Här kommer oktobers skönlitterära nyheter från Bokförlaget Ester Bonnier!

Jul i krinolin av Amanda Hellberg
En oemotståndlig kärlekshistoria som sprakar av julstämning, godsaker och passion. Här möts ”Jane Eyre”, ”Fröken Frimans krig” och ”Chocolat”! December 1870: Den unga fattiga Lovisa Lind ska snart emigrera till Amerika, men först ska hon hjälpa till med konfekten på baron von Drevers spektakulära vinterbal. Förfärat märker hon att den vresige änklingen får hennes frusna hjärta att tina, och attraktionen verkar ömsesidig fastän hon bara är karamellkokerska. Över godsets mörka korridorer svävar både något romantiskt, något sorgset och något kusligt. Medan snön yr och kylan kopplar ett järngrepp om bygden dras Lovisa in i en hisnande karusell av alltmer mystiska hemligheter och omöjlig förälskelse.
Amanda Hellberg växte upp i Varnhem men bor sedan länge i Oxford med sin familj. Hon debuterade som författare med skräckromanen “Styggelsen”, som nominerades till Borås Tidnings debutantpris 2009. Sedan dess har hon skrivit flera hyllade romaner, noveller och barn- och ungdomsböcker och är även verksam som konstnär och illustratör. ”Jul i krinolin” är Amanda Hellbergs första romancebok – en härlig historisk smällkaramell.
Bokförlaget Forum
Format: Inbunden, E-bok, Ljudbok
Utgivningsdag: 2020-10-07

Kalla, vita vinternätter av Christoffer Holst
Det är december och snöslasket i Stockholm är avgasgrått. Cilla Storm trivs som kriminalreporter men lider av skrivkramp. När vännerna Zacke och Jonathan bjuder med henne till deras nyköpta sportstuga i idylliska Idre ser hon chansen att fly storstaden och komma i julstämning. Ännu trevligare blir det när väninnan Rosie följer med. Men redan första dagen hittas en ung man död i den populära fjällanläggningen. Snart börjar Cilla och Rosie nysta i fallet, och spåren leder dem till ett lyxhus där en välbärgad och mytomspunnen familj huserar …
Christoffer Holst är författare, förläggare och sommelier. Han debuterade 2015 med Mitt hjärta går på och har skrivit flera feelgoodromaner sedan dess, bland annat den mysiga och populära deckarserien om Cilla Storm.
Lovereads
Format: Inbunden, E-bok, Ljudbok
Utgivningsdag: 2020-10-07

Satanskäftarna av Mons Kallentoft
Trettonde boken i Mons Kallentofts hyllade serie om kriminalinspektör Malin Fors. Det är vår i Linköping. På ett gammalt slagfält hittas en ung man mördad, och någon verkar ha ätit av hans kropp. Spåren leder Malin Fors och hennes kollegor i flera olika riktningar. Mannen var homosexuell, och i en tid då hatbrotten ökar kan det vara ett motiv. Eller har mordet med hans framgångsrika arbete som kemist att göra? När ytterligare en homosexuell man hittas död, börjar Malin frukta att en sadistisk seriemördare går lös. Medan oron sprider sig i staden för utredningen henne allt längre bort, ut i en värld av hänsynslös girighet. Och i jakten på mördaren tvingas hon möta de egna begär och svagheter som hon förgäves försöker fly ifrån.
Mons Kallentoft bor numera på Mallorca med sin familj. Efter den Katapultprisbelönade debuten med thrillern “Pesetas” år 2000 gav han ut två omskrivna romaner och en internationellt uppmärksammad reportagebok om mat, mord och myter: “Food noir”. Sitt stora genombrott fick han med den så kallade årstidsserien om kriminalinspektör Malin Fors. Sedan dess har hans kritikerrosade kriminalromaner översatts till ett tjugotal språk och sålt i närmare fyra miljoner exemplar. Den andra serien om Malin Fors är inspirerad av de fyra elementen, och den tredje av de fem sinnena. Forum har även gett ut Kallentofts gastronomiska självbiografi “Food Junkie. Livet maten döden”. Med de fristående spänningsromanerna “Se mig falla” (2019) och “Hör mig viska” (2020) som båda utspelar sig i ett korrupt Palma, bröt han ny mark i sitt författarskap.
Bokförlaget Forum
Format: Inbunden, E-bok, Ljudbok
Utgivningsdag: 2020-10-08

Med hjärtat som insats av Simona Ahrnstedt
En bladvändare om revansch, livsavgörande val och explosiv passion. Efter en skyddad uppväxt valde Dessie att gå sin egen väg, idag är hon livvakt och exmilitär. Det går bra på jobbet, med vännerna – och Tinderdejterna. Men hon bär på en hemlighet som kan rasera allt. Sam är den fattige invandraren som på egen hand har skapat ett hotellimperium – lika ökänd för sina lyxiga sviter som sitt vilda förflutna. När Sam behöver en livvakt väljer han Dessie – mot hennes vilja. De delar ett mörkt förflutet, svek i ungdomen har lämnat oläkta sår. Medan en okänd fiende trappar upp insatserna måste Dessie och Sam hejda den livsfarliga attraktion som hotar att explodera. De intalar sig att en gång är ingen gång, men inget är så enkelt.
Simona Ahrnstedt är författare, leg. psykolog och kbt-terapeut. Hon är en passionerad pionjär för den svenska romancevågen, anser att romance är den ulitmata feelgoodgenren, arbetar som konsult åt Bonnierförlagens förlag Lovereads och är medgrundare till Romanceakademin.
Efter att ha skrivit tre bästsäljande historiska kärleksromaner, Överenskommelser (2010) Betvingade (2012), och De skandalösa (2013), inledde hon 2014 en romanserie som utspelar sig i nutid. Den första delen, En enda natt, gjorde stor succé bland både läsare och kritiker och såldes till 19 länder. I USA fick den fantastiska recensioner. Ett år senare kom uppföljaren En enda hemlighet som Publishers Weekly kallade ”outstanding”, och 2016 släpptes En enda risk. Hennes Allt eller inget – en roman om kärlek, vänskap och kroppspositivism – har sålt över 100 000 exemplar i Sverige, belönats med guldbok och ska bli tv-serie. 2019 utkom Bara lite till, en feelgoodromance där hon för första gången låter handlingen tilldra sig på den svenska landsbygden.
Simonas romaner är intelligent underhållning med passion, spänning och humor. Dessutom skiner hennes stora samhällsengagemang igenom i varje kapitel. Simona är övertygad feminist, passionerad fikaälskare och bor utanför Stockholm med sina två tonåringar. Hon skulle gärna jogga mer, men hinner inte på grund av allt sitt tevetittande.
Bokförlaget Forum
Format: Inbunden, E-bok, Ljudbok
Utgivningsdag: 2020-10-13

Offermakaren av Viveca Sten
Offermakaren är första delen i Viveca Stens nya serie Åremorden som utspelar sig i de jämtländska fjällen. I serien får vi möta de nya karaktärerna Daniel och Hanna, och som alltid lyckas Viveca väva samman den storslagna naturen med starka karaktärer i en rafflande mordgåta som fullkomligt trollbinder läsaren.
Just när vintersäsongen börjar i Åre hittas ett lik i en av liftarna. Kroppen är stelfrusen med läppar som smalnat av kylan. Mycket pekar på ett mord. Daniel Lindskog är inspektör vid Årepolisen och nybliven pappa. Hanna Ahlander har flytt till Åre efter att ha blivit dumpad och fått sparken från polisen i Stockholm. Snart blir de båda två avgörande i utredningen kring den döda. Snön yr, temperaturen sjunker och allt fler svävar i livsfara. Hur många måste bli offer innan sanningen uppdagas?
Viveca Sten är en av Sveriges mest populära deckarförfattare. Hon debuterade 2008 med kriminalromanen I de lugnaste vatten, och har sedan dess gett ut ytterligare nio böcker i serien om Morden i Sandhamn. Hennes böcker är översatta till en mängd språk och har även filmatiserats för tv och sänts över hela världen. Hon har dessutom skrivit flera fackböcker, en kokbok och en rysartrilogi för barn med sin dotter, Camilla Sten. Sina vintrar tillbringar Viveca i Åre, vilket inspirerade henne till den nya spänningsserien Åremorden.
Bokförlaget Forum
Format: Inbunden, E-bok, Ljudbok
Utgivningsdag: 2020-10-14

Irrbloss av Elly Griffiths
Det mesta är nytt i Ruth Galloways värld. Hon har en ny partner, ett nytt hem och ett nytt jobb. Men när hennes gamla kollega kriminalkommissarie Harry Nelson tar kontakt och ber om hennes hjälp kan hon inte motstå att säga ja.
Den dömde mördaren Ivor March har äntligen erkänt att han faktiskt mördat fler personer, något Nelson alltid misstänkt, men Ivor tänker inte berätta var de är begravda om inte Ruth kopplas in på fallet. Ivor March berättar för Ruth att han har mördat fyra kvinnor, och att deras kroppar är begravda nära en by vid kärren, som sägs vara hemsökta av irrbloss.
Men är Ivor March ett irrbloss som lurar Ruth tillbaka till Norfolk? Har han en dold plan, och varför är Ruth så viktig för honom? Är det säkert att de sett det sista liket.
Elly Griffiths deckarserie om rättsarkeologen Ruth Galloway älskas och hyllas världen över. De spännande böckerna – hittills elva i serien – präglas av humor och brittisk charm och har ett härligt persongalleri. För sitt författarskap har Griffiths emottagit Mary Higgins Clark Award och CWA Dagger in the Library Award. Hon bor utanför Brighton med man, två barn och en katt.
Bokförlaget Forum
Format: Inbunden, E-bok, Ljudbok
Utgivningsdag: 2020-10-28

© Bokförlaget Ester Bonnier

print

Våra samarbetspartners