ALEXANDER SALZBERGER – Ny bok “Kicktorsken”

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Avslöjande biografi av ung Dramatenskådespelare

Alexander Salzbergers debutroman Kicktorsken bygger på teatermonologen med samma namn.

I dag släpps Alexander Salzbergers självbiografi Kicktorsken. Det är ett drabbande vittnesmål om hur det är att växa upp i en missbrukarfamilj – och om att söka identitet i förortens hårda machokultur.

Alexander Salzberger är just nu aktuell med Dramatens kritikerhyllade föreställning Uppenbarelsen. Hans romandebut bygger på succémonologen Kicktorsken som han turnerat med sedan 2012, då den nominerades till Svenska Teaterkritikers pris.

Kicktorsken är en fiktiv roman som bygger på verkliga händelser. Med Alexander Salzbergers berättarglädje blir det en lika smärtsam som underhållande berättelse.

Alexander Salzberger växte upp i Vällingby med en alkoholiserad mamma och en judisk styvfar som slog honom. Sin marockanska pappa hade han aldrig träffat. Boken skildrar resan från utanförskap till teatersuccé och tar på vägen upp frågor om etnicitet, klass och kön.

”Det är en mycket angelägen samtidsskildring”, säger förlagschef Claes Ericson. ”Alexander Salzberger bjuder generöst på sig själv och är fenomenal på att göra svåra ämnen lättillgängliga.”

© Bookmark Förlag

print

Våra samarbetspartners