HÅKAN NESSER bland Albert Bonniers förlag januarinyheter

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Fragment II av Lars Norén
Det viktigaste i mitt liv har varit det oavslutade, det flyktiga, tillfälliga – allt det som jag varit medveten om att jag inte har lagt märke till
Man måste finna sig i att vara en sökande när man inte blev en funnen
Nej, vi är inte i världen, vi är världen
Vi, de sena, som kommer sist är de som först anländer till en allt igenom förändrad värld
Fragment II är Lars Noréns nya samling av textfragment. Den första kom 2015. Senast har han gett ut diktsamlingen Stoft och dagboksvolymen En dramatikers dagbok 20132015 (2016) samt prosaverket Efterlämnat (2017).

Kidnapparen av Nora Roberts, Camilla Jacobson (övers.)
För tjugofem år sedan försvann tonåriga Alice Bodine från familjens gård. Hennes syster Maureen har sedan dess skapat sig ett gott liv på gården med man och barn, men saknaden efter Alice är ständigt närvarande. En dag hittas en medtagen och misshandlad kvinna vid sidan av vägen. Kvinnan visar sig vara Alice. I åratal har hon varit i klorna på en kidnappare – en man som fortfarande är på fri fot.

Intrigo av Håkan Nesser
I INTRIGO finns några av Håkan Nessers bästa romaner och noveller samlade i en volym: Rein, Kära Agnes, Ormblomman från Samaria samt All information i fallet. Dessutom den nyskrivna kortromanen Tom. Berättelserna utspelar sig i Nessers eget Maardam och kretsar alla kring ämnen som flykt, skuld, hämnd, försoning och hemligheter som kommer upp till ytan. Boken knyter an till INTRIGO-trilogin, amerikanska storfilmer regisserade av Daniel Alfredson.

Ingen jämfört med dig av Jonas Brun
Sommaren är ovanligt het. På radion spelas Sinéad O’Connors Nothing compares 2 U. Stewe är på landet med sina föräldrar, tristessen och hemligheterna är lika tryckande som värmen. Men i grannhuset har en äldre kille med solblont hår flyttat in. Deras blickar hakar i varandras.
Många år senare möts de igen. Förvandlade, men fortfarande sammanhållna av eldsommaren, den som fick ett ödesdigert slut.

Under jord av Don DeLillo (nyutgåva), Rebecca Alsberg (övers.)
År 1951 spelas en baseballmatch i New York som skulle bli legendarisk. På hedersläktaren sitter Frank Sinatra och FBI-chefen J. Edgar Hoover. Under matchens gång får Hoover besked om att ryssarna har genomfört sin första atombombsprängning.
Det fantastiska sista slaget i matchen skickar bollen högt upp på läktaren, och en svart tonåring som plankat in på stadion lyckas smita iväg med den. En enorm trofé, ett eftertraktat objekt som får sin egen historia i denna stora skildring av det amerikanska samhället under 1900-talets andra hälft.
“Människoöden korsas med halsbrytande samtidshistoria i denna amerikanska idéroman om baseboll, mord, flygplanskonst, atombomber, avfallshantering, informationsteknologi och konsumtion.” Sverker Lenas, DN
“Joyce Carol Oates och Norman Mailer och en hel del till har försökt att skriva Den stora amerikanska romanen, men ingen har kommit närmare än DeLillo” Stig Hansén, GT

Kärleken och hatet av Mara Lee
Mara Lee återvänder till ett skrivande som ligger nära hennes tidiga böcker, Kom och Hennes vård. Det är en lyrisk undersökning av varför vi älskar stup, och varför flaggans färger är samma som en käftmälls. Den avslöjar vilket grammatiskt tempus som är bättre än sex, och varför vissa mammor vänder på jorden i mars. Här finns gudomliga kaksmulor, lupiner och miraklet då hat omskapas till kärlek.

DEBUT: Kroppsspråk, döda av Erik Vernersson
Mörkare och mörkare
Solsystemet uppdateras
Släktled fasas ut
För vår skull, för stunden
I Erik Vernerssons dikter går sökhistorier att skönja, inombords och på kretskort: tid som fysiska former, ting med hög abstraktion. Här är början och slutet inte åtskilda, människans ögonblick är snabbt förbi medan världen fortsätter att uppstå och slockna. Kan någon avkrävas ansvar? Finns det någon tröst?

Karismasamhället: en roman av Elis Burrau
Elis Burraus splittrade roman består av scener som avlöser varandra, om konst, kärlek och poesi. Om unga vuxna i Stockholm och internhumorns dovt dunkande smärta. Om sociala situationer och karisma. Om Sasha, Alicia och Elis, om att spotta på gosedjursfåglar, chatta, kanalisera Bellman och ockupera Studentpalatset från höften. Det är lika osäkert och elektriskt som en hierarkisk fest.

© Albert Bonniers Förlag

print

Våra samarbetspartners