BAD MOMS 2 (A Bad Moms Christmas)

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Regi: Jon Lucas och Scott Moore
I rollerna: Mila Kunis, Kristen Bell, Kathryn Hahn, Christine Baranski, Susan Sarandon

BETYG: TVÅ
PREMIÄR: 2017-11-03

Tala om att smida medan järnet är varmt. När Bad Moms blev en, faktiskt rätt välförtjänt sleeper förra året var det nog många som automatiskt förväntade sig en uppföljare förr snarare än senare. Men nu är alltså ”tvåan” här redan bara sisådär fjorton månader efter föregångaren hade premiär. Imponerande, minst sagt. Lika imponerande är inte själva filmen, känslan av onyanserat snabbjobb med de stora penseldragen så breda att alldeles för få lustigheter blir roliga i slutänden är uppenbar. Sedan hjälper det inte nämnvärt att rollistan befolkas av idel kända namn som inte sällan brukar kunna lyfta helheten.

Att julen är den värsta tiden för stressade västerländska människor i allmänhet, och för dess kvinnor i synnerhet är ingen nyhet, och premissen brukar dyka upp som en beståndsfel, så fort högtiden ifråga ska avhandlas på film. I Bad Moms 2 börjar väninnorna Amy, Kiki och Carla få nog långt innan Juldagen är inne, och när sedan deras odrägliga mödrar dyker upp och försöker styra och ställa utan hänsyn till deras önskemål får de nog. Det blir till att flippa ut efter välbekant partajmönster igen för att lätta på trycket, men hur trion ska ta tillbaka julen från mammorna har de ingen lösning på.

Om detta låter roligt ber jag om ursäkt. För dessvärre lider Bad Moms 2 brist på både timing i skämtandet och känsla för när lustigheterna körts i botten i en förvånansvärt hög omfattning. Därmed inte sagt att här inte finns ett och annat lustigt ögonblick som får en att dra på mungiporna, däribland den stolt vulgära Carlas påhitt och pinsamheter. Men som helhet ter sig det hela närmast som det slarvjobb det är. Mina sympatier går således ut till alla duktiga skådespelare, vars talang är slösats bort helt i onödan.

Skriven 2017-11-02

print

Våra samarbetspartners