BAD MOMS 2 (A Bad Moms Christmas)

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Regi: Jon Lucas och Scott Moore
I rollerna: Mila Kunis, Kristen Bell, Kathryn Hahn, Christine Baranski, Susan Sarandon

BETYG: TVÅ
PREMIÄR: 2017-11-03

Julfirande och mammornas mammor står i fokus i denna barnförbjudna uppföljare som överdoserar halvdåliga sexskämt och överdrivna relationer. Varje rollfigur är så forcerat konstruerad att det inte finns ett uns av verklighetskänsla vare sig i de enskilda rollfigurerna eller deras relationer, dock så finns det en igenkänningsfaktor i julstressen och användningen av just överdrivna stereotyper fungerar stundvis bra för att uppnå filmens önskade komiska effekter.

Skådespelarna som har samlats för att spela mammorna är ett imponerande gäng men den enda som riktigt fungerar är Cheryl Hines som mamma till Kristen Bells rollfigur, hennes gränslösa approach till samvaro och klädesplagg med tryck på sin dotter bidrar till några av filmens roligaste stunder. Susan Sarandon spelar sin roll som Kathryn Hahns mamma bra men rollfigurerna är så strippade av tillstymmelsen till sympatiska kvalitéer att det blir svårt att heja på något de gör eller bry sig om deras delar av storyn. Mila Kunis är kittet som binder hop filmen, det är hennes story som främst är i fokus, och Christine Baranski är bra som hennes snobbiga mor som inte är nöjd med något Kunis gör, upplösningen ger dock relationen en avslutning som känns påklistrad och oärlig, en skulle gärna vilja ha mer bakgrund för att förstå hur hon har blivit som hon är.

Bad Moms 2 främsta användningsområde är som eskapistisk underhållning i kommande julstress, först på biograferna (dock något den är lite för tidig för) och under kommande år på tv, dvd eller streaming-tjänster. Det gör den inte till en bra film men duglig som funktionsfilm med ett par skämt som får en att dra på smilbanden för att det är så dumt.

Skriven 2017-11-03

print

Våra samarbetspartners