DADDY’S HOME 2

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Regi: Sean Anders
Skådespelare: Mark Wahlberg, Will Ferrell, Mel Gibson, John Lithgow, Linda Cardellini, Alessandra Ambrosio, John Cena

BETYG: FYRA
PREMIÄR: 2017-11-24

Så var det dags för ännu en uppföljare med jultema. För ett par veckor sedan hade den mindre lyckade Bad Moms 2 premiär och nu är det dags för Daddy’s Home att släppa en 2:a. Av Daddy’s Home kommer jag inte ihåg särskilt mycket men Mark Wahlberg och Will Ferrells första film tillsammans The Other Guys är fortfarande en favorit. Förra året kom ju Office Christmas Party och även Bad Santa 2 och ingen av dessa lämnade en någon större önskan att se om dem denna jul utan det blir väl Love Actually och The Holiday och ett par till.

När vi nu återser papporna Brad och Dusty har de byggt upp en väldigt udda relation med varandra så när de beslutar sig för att fira julen tillsammans känns det inte konstigt alls. Men ack den fröjd som varar. Dusty machopappa Kurt, perfekt porträtterad av Mel Gibson, dyker upp mer eller mindre oannonserat och vänder upp och ner på familjernas julplaner. Även Brads mesige pappa Don ska delta i firandet och även han rör runt i den välmående grytan.

Ok – kan tyckas betyget är aningen högt för en ganska medioker komedi MEN det är jultemat och situationerna rollfigurerna hamnar i som drar upp betyget. Detta är en riktigt bra julfilm som jag definitivt kommer att se om ett antal jular framöver och visst finns det inslag som påminner om familjen Griswold i Ett päron till farsa firar jul.

skriven 2017-11-22

print

Våra samarbetspartners