DIANA GABALDON – Ny bok “Fången från Skottland”

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Outlanderkaraktären lord John Grey i egen serie

Diana Gabaldons Outlanderböcker om sjuksköterskan Claire Randalls och skotten Jamie Frasers intensiva kärlekshistoria har blivit omåttligt populära över hela världen, och tv-serien Outlander har snabbt fått en stor fanskara. Nu kompletteras bokserien som följer handlingen ur lord John Greys perspektiv.

I Fången från Skottland får läsaren följa lord John Grey, som är gay i en tid då homosexualitet straffades med döden, på ett farligt äventyr genom 1700-talets England och Irland. Med sig på resan har han Jamie Fraser – en man han känner stark dragningskraft till.

Fången från Skottland (i översättning av Lisbet Holst) är den tredje och avslutande delen i trilogin om lord John Grey, och utges för första gången på svenska. De tidigare delarna släpps på nytt som storpocket under titlarna Ett delikat uppdrag och Svärdets brödraskap. Samtliga böcker kan dock läsas fristående.

”Fången från Skottland är perfekt bokeskapism nu under mörka höstkvällar”, säger förlagschef Claes Ericson. ”Spännande, känslofullt och med en viktig tanke.”

Diana Gabaldons böcker har getts ut i 42 länder och sålt i närmare 30 miljoner exemplar – över en halv miljon bara i Sverige. I sina böcker väver den före detta universitetsprofessorn i naturvetenskap på ett unikt sätt samman historia, passion och science fiction. Den 11 september 2017 hade säsong 3 av tv-serien Outlander premiär.

© Bookmark Förlag

print

Våra samarbetspartners