RICHARD REED bland Bokförlaget Forums novembernyheter

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Om jag fick ge dig ett enda råd… av Richard Reed
Om boken: Richard Reed, grundare till juiceföretaget Innocent, har träffat några av världens mest omtalade och framgångsrika människor och ställt frågan: Om du bara fick ge mig ett enda råd, vad skulle det vara? Kända profiler från olika branscher, från Bill Clinton till Margaret Atwood och Andy Murray, delar med sig av sina lärdomar och råd om allt från kärlek och jobb till andlighet och överlevnad.

Allt eller inget av Simona Ahrnstedt
Om boken: Simona Ahrnstedt leder den svenska romancevågen och har hyllats för feminismen i sina böcker. I ”Allt eller inger” tar hon sig an kroppsideal på ett lika underhållande som samhällskritiserande vis. Lexia har hela sitt liv kämpat för att leva upp till omvärldens krav. En söndagskväll har hon fått nog och tillåter sig att ta ut svängarna. Mannen på barstolen intill klagar inte och det slår gnistor om deras möte. Nästa dag tvingar sig Lexia till kontoret. Hon ska presenteras för nya chefen – och övertyga honom om sin skicklighet som copywriter. För sent inser hon att hon känner honom …

Den röda adressboken av Sofia Lundberg
Om boken: Reviderad nyutgåva av gripande relationsroman som spänner över ett helt liv och tar med läsaren på en resa till svunna tiders Paris, New York och Stockholm. Huvudpersonen Doris, 98 år, lever alldeles ensam i en lägenhet på Bastugatan i Stockholm och hennes enda kontakt med omvärlden, förutom hemhjälpen, är systerdotterdottern Jenny som bor i USA. Doris har haft samma adressbok sedan 1928. I den finns alla de människor hon mött genom livet. De flesta av namnen är överstrukna, döda, men en dag börjar Doris skriva ner sina minnen till Jenny. Det blir en fascinerande berättelse om vänskap och äventyr, lycka och sorg, och om den stora kärleken som man aldrig glömmer.

Arthur och hans vänner av Mikael Lindnord
Om boken: Arthur och hans vänner är fortsättningen på berättelsen om Arthur, den tilltufsade men modiga gatuhunden från Ecuador som följde sin blivande husse Mikael genom djungeln för att till sist hitta ett nytt hem på andra sidan jorden. Vi får följa Arthur under hans första jul i Sverige och på resor till London, lida med honom när han drabbas av sjukdom och glädjas med honom på campingäventyr med familjen. Arthur och vänner är nästa gripande kapitel i Arthur och Mikaels historia. Boken innehåller också ett antal rörande historier där andra människor berättar om hur hundar räddat livet på dem, både bokstavligen och bildligt. Dessa berättelser om ”Arthurs dubbelgångare“ från världens alla hörn, vittnar om att hunden verkligen är människans bästa vän.

Iskalla ögonblick av Viveca Sten
Om boken: Viveca Sten har satt Sandhamn och Stockholms skärgård på kartan och fått miljoner läsare att följa Nora Lindes och Thomas Andreassons äventyr. Här skildrar hon i en samling noveller sitt eget universum på ett nytt sätt. Samtidigt som stämningen förtätas får vi lära känna fler individer som rör sig i skärgården liksom helt nya sidor av huvudpersonerna i Morden i Sandhamn.

Vem bryr sig? av Therese Lindgren
Om boken: Therése Lindgren är sveriges största kvinnliga youtuber och en röst som många unga lyssnar till. I sin nya bok Vem bryr sig? uppmanar hon oss alla att börja bry oss – om oss själva, hur vi lever, vad vi äter, och inte minst: om djuren. Djurrätt är en hjärtefråga för Therése och i boken skildrar hon hur det gick till när hon blev medveten om djurens situation och stegvis ändrade sitt liv.
En personlig berättelse om ett uppvaknande, om att göra medvetna val, ta ansvar och även en introduktion till ett djurvänligare liv.
Therése Lindgrens första bok Ibland mår jag inte så bra utkom i november 2016, fick stor uppskattning och blev det årets mest sålda fackbok.

© Bokförlaget Forum

print

Våra samarbetspartners