CONN IGGULDEN bland Albert Bonniers Förlag novembernyheter

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Fem vintrar och en sommar av Olof Wretling
Efter hans sommarprat 2011 om sorgen efter pappans död och kampen för att finna sin egen väg i livet har Olof Wretling fem gånger röstats fram som lyssnarnas favorit till att vinterprata. I Fem vintrar och en sommar samlas de självutlämnande och komiska berättelserna till en skildring om sorg, drömmar och konsten att våga misslyckas. Olofs blandning av komik och tragik har gjort honom folkkär och givit honom en position som en av våra mest hyllade komiker.

Ravenspur av Conn Iggulden
England, 1470.
Kung Edward av York har drivits ut ur England. Drottning Elizabeth och hennes barn har sökt skydd i Westminster Abbey. Familjen Lancaster har vunnit kronan.
Edward av York vill återta tronen med alla medel och anländer till Ravenspur med en stukad armé och sin bror Richard vid sin sida.
Men, när deras egentlige fiende Henry Tudor gör anspråk på tronen leder det till Bosworth Field och den strid som blir slutet för Rosornas krig.
Ravenspur är den fjärde och avslutande delen i Conn Igguldens romanserie om Rosornas krig.
Conn Iggulden är en av dagens mest framgångsrika författare av historiska romaner. Ravenspur är den fjärde och avslutande delen i romanserien om Rosornas krig.
”Iggulden is in a class of his own when it comes to epic, historical fiction” Daily Mirror
“An utterly compelling page-turner full of historical facts. A fascinating read” Sun

Salome Alexandra av Lars Andersson
Påskhögtiden närmar sig och ömtåliga balanser råder i Jerusalem. Om natten går drottning Salome förklädd ut i staden. Hon söker vittnen som kan avvärja dödsdomen över hennes gåtfulle skyddsling, som återvänt från Egypten med rykte om sig som undergörare och irrlärare.
Lars Anderssons kortroman kretsar kring en välkänd gestalt, men med en överraskande förskjutning av den historiska ramen.

Folk på ön av Stig Larsson
Lilla Essingen är ett samhälle i miniatyr, i vissa avseenden en plats där tiden har stått stilla, utan gentrifiering och kommersialisering. Stig Larsson har bott där i många år och samlat på sig en vänkrets av författare, musiker, småbusar, sjömän, entreprenörer, levnadskonstnärer och allmänt udda existenser. I samarbete med fotografen Ulla Montan tecknar Stig Larsson ett tjugotal livfulla porträtt av folk på Ön, som den heter i folkmun.

Restaurangmusik ; Spilla av Jacques Werup
Jacques Werup avled den 12 november 2016. Vid sin död efterlämnade han både nya dikter och en samling med ”små historier” av självbiografisk karaktär. Nu samlas dessa i en gemensam volym, Restaurangmusik/Spilla, som tillsammans speglar det mänskliga omgång, från lyriken till skrönan, som utmärkte Werups författarskap. Nu formuleras avskedet, kvickt och elegiskt, till existensen och till människan: ”den bevingade grisen som flyger i all sin låga magnifikans och höga maktlöshet”.

Visselblåsaren av John Grisham
Advokaten Lacy Stoltz arbetar för en myndighet i Florida som undersöker juridisk brottslighet. En dag får Lacy ett märkligt tips, en av Floridas mest oantastliga domare tar emot mutor. När Lacy börjar gräva visar det sig att det finns en utbredd organiserad brottslighet som rör allt från casinoverksamhet till husbyggen till olaglig arbetskraft i denna idylliska solskensstat. Men hur kommer man åt brotten när allt kontrolleras av lagen själv?
Med Visselblåsaren visar John Grisham återigen varför han är en av världens mest älskade spänningsförfattare.
Som bonus släpps också e-novellen Rättegångsvittnet som är en förhistoria till Visselblåsaren.

Spionernas arv av John le Carré
George Smiley kom att bli sinnebilden för den tänkande spionchefen, som i klassikersom Spionen som kom in från kylan och Mullvaden jagade spioner och dubbelagenter i det kalla krigets osynliga fältslag. Nu är han, och flera av hans kumpaner, tillbaka. I Spionernas arv tvingas Smileys vän Peter Guillam återvända till de avgörande fall som skakade Smileys nätverk av spioner under det kalla krigets kyligaste dagar. Vad offrade de för den goda sakens skull?
Vi ger i samband med detta ut Smileys 60- och 70-tal i nyutgåvor.

© Albert Bonniers Förlag

print

Våra samarbetspartners