THELMA – Biografpremiär den 17 november

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Joachim Trier sätter sin personliga stämpel på thrillergenren med en kraftfull historia om mörkret vi har inom oss.

Thelma är en romantisk övernaturlig thriller om en ung kvinna, som genom sitt livs första möte med kärleken inser att hon besitter krafter som är lika skrämmande som oförklarliga. Thelma spelas av Eili Harboe. Anja är den som väcker Thelmas kärlek till liv och spelas av Kaya Wilkins – detta är hennes första filmroll. Kaya Wilkins är sedan tidigare känd som musiker under namnet Okay Kaya och har arbetat med bland andra Jamie XX.

Thelma visades nyligen vid Toronto Filmfestival i kategorin Special Presentations där högprofilerade filmer visas. Det blev också nyligen klart att Thelma kommer att representera Norge som det utvalda Oscar-bidraget för en nominering till ”bästa icke engelskspråkiga film”.

Joachim Trier är kritikerrosad regissör och manusförfattare. Han har ett mångårigt samarbete med Eskil Vogt och tillsammans har de skrivit manus till Reprise (2006), Oslo, 31 augusti (2011) och Louder Than Bombs (2015), filmer som visats och prisats på festivaler som Cannes, Sundance, Toronto, Karlovy Vary, Göteborg och Stockholm. Från den sistnämnda har Trier vid två tillfällen rest hem med en bronshäst i bagaget. Detta för Oslo, 31 augusti och Louder Than Bombs.

© TriArt Film

print

Våra samarbetspartners