VICTORIA & ABDUL bland Universal Sony Pictures Nordics marsnyheter

Klicka på bilden, för att se hela bilden

SILVANA – VÄCK MIG NÄR NI VAKNAT
Silvana Imam har de senaste åren tagit Sverige med storm och hennes kompromisslösa texter har fångat en generation. I ”Silvana- Väck mig när ni vaknat” får vi följa henne på nära håll från undergroundartist till ikon, en resa som innehåller framgångar, motgångar och, inte minst, kärlek. Det är en unik skildring av en artists genombrott och hennes kamp med rollen som förebild och sina egna förväntningar.
On DVD March 5 (Sweden only)

FINAL PORTRAIT
The story of Swiss painter and sculptor Alberto Giacometti starring Armie Hammer & Geoffrey Rush.
On Blu-ray & DVD March 5

MY FRIEND DAHMER
A young Jeffrey Dahmer struggles to belong in high school.
On Blu-ray & DVD March 5

LOVING VINCENT
Loving Vincent fångar på ett unikt sätt Vincent van Goghs konstnärskap, livsöde och död genom att ge röst åt hans brev, och liv åt karaktärerna i hans målningar. Produktionen av denna världens första helt oljeanimerade film har sysselsatt 150 konstnärer som tillsammans producerat en oljemålning för var och en av filmens 65 000 bildrutor. Resultatet är en färgsprakande, fascinerande och rörande berättelse om skaparglöd, passion och förtvivlan som hyllats världen över, nominerats till en Golden Globe & vunnit European Film Award för bästa animerade film. Loving Vincent är även nominerad till en Oscar i kategorin Best Animated Feature Film.
On Blu-ray & DVD March 12 (Sweden only)

VICTORIA & ABDUL
Queen Victoria strikes up an unlikely friendship with a young Indian clerk named Abdul Karim. The film is nominated for 2 Oscars in the categories Best Achievement in Makeup and Hair styling & Best Achievement in Costume Design.
On Blu-ray & DVD March 12 (Only Sweden, Norway & Finland)
(Released in Denmark April 5)

THELMA
Thelma har vuxit upp med strängt religiösa föräldrar i en liten by på norska västkusten. När hon börjar studera i Oslo öppnar sig en ny värld. Och nya känslor, inte minst för väninnan Anja. Samtidigt har hon börjat få märkliga, återkommande anfall som läkarna inte hittar någon orsak till. Men när Thelma kopplar ihop anfallen med sina känslor så väcker det oanade krafter till liv. Krafter som släpper fram mörka minnen från det förflutna…
On DVD March 19 (Sweden only)

WIND RIVER
A veteran tracker with the Fish and Wildlife Service helps to investigate the murder of a young Native American woman, and uses the case as a means of seeking redemption for an earlier act of irresponsibility which ended in tragedy.
On Blu-ray & DVD March 26 (Norway & Finland only)
(Released in Sweden and Denmark May 21)

THE KILLING OF A SACRED DEER
Steven, a charismatic surgeon, is forced to make an unthinkable sacrifice after his life starts to fall apart, when the behavior of a teenage boy he has taken under his wing turns sinister. Winner of Best Screenplay at Cannes Film Festival.
On Blu-ray & DVD March 26

© Universal Sony Pictures Home Entertainment

print

Våra samarbetspartners