LARS KEPLER bland Älska Pockets julinyheter

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Dela din pocketkärlek
Semestertider! Hur går det med läsandet? Behöver ni fylla på? Nu finns ett nytt fullmatat pocketsläpp i butikerna. Vi blir jätteglada om ni vill dela med er av vad ni läser i pocket i sommar i sociala medier. Spana in vår fina tävling “Dela din pocketkärlek” som pågår hela sommaren. En resa och hela vår sommarutgivning finns i potten.

Kepler är tillbaka!
Thrillermästaren Lars Kepler är tillbaka med Kaninjägaren, den sjunde delen om kriminalkommissarie Joona Linna, i pocket. Linna har suttit två år på den slutna anstalten Kumla när han förs till ett hemligt möte. Polisen behöver hans hjälp för att stoppa den gåtfulle mördaren som går under namnet Kaninjägaren. Den enda länken mellan offren är att de alla hör ett barn läsa upp en ramsa om kaniner innan mördaren kommer.
Utkommer 4 juli

På sex meters djup
Sjätte delen i Denise Rudbergs “Elegant crime”-serie, På sex meters djup, är här. Ett välkänt konstnärspar försvinner spårlöst på väg hem från succépremiären av den storslagna operaföreställning som de skapat tillsammans. Den populära deckarhjältinnan Marianne Jidhoff är tillbaka.
Utkommer 4 juli

Årets bok?
Nu kommer Hanya Yanagiharas hyllade roman Ett litet liv, som nominerats till “Årets bok 2017”, i pocketutgåva. En roman för den som vill bli uppslukad av den stora berättelsen – djupt gripande, skoningslös och oförglömlig. Både klassisk och helt modern.
Utkommer 4 juli

Arthur Peppers diskreta charm
Patrick Phaedra
Översättare: Emö Malmberg
Arthur Peppers diskreta charm är en roman i samma anda som Livet enligt Fikry och En man som heter Ove – full av oförglömliga karaktärer med stort hjärta och oemotståndliga egenheter. En berättelse om hur sorg och ensamhet kan vändas till ny vänskap och insikt om livets oändliga möjligheter.
Utkommer 11 juli

När jag var osynlig
Martin Pistorius
Översättare: Cecilia Berglund Barklem
När Martin Pistorius var tolv blev han plötsligt sjuk. Sjukdomen bröt ner kroppen och han bedömdes inte ha lång tid kvar att leva. Snart var han förlamad och okontaktbar. Tio år senare upptäckte man att han varit fullt medveten hela tiden. Under de följande åren lyckades han bygga upp ett nytt liv, trots att han fortfarande var totalförlamad. Idag har han funnit kärleken och gift sig.
Utkommer 11 juli

Fatta matte!
Mattias Ribbing & Per Sundin
Alla kan fatta matte! Matematik handlar inte om talang. I Fatta matte! tar Mattias Ribbing och Per Sundin ett nytt grepp på ämnet och förklarar hur alla kan lära sig matematik på ett enkelt och underhållande sätt. Tillsammans har de utvecklat en ny teknik för att snabba upp vår förståelse av centrala områden i matematiken, från grundläggande räkneregler till avancerad gymnasiematte.
Utkommer 11 juli

Britt-Marie var här
Fredrik Backman
Nu finns Fredrik Backmans succébok Britt-Marie var här i ny pocketutgåva. En berättelse som både är en kärlekshistoria och en kärleksförklaring. Om en kvinna som väntat ett helt liv på att hennes ska börja, och om samhällen vid vägar där fotboll och pizzerior är det sista som överger människorna.Läs den i väntan på pocketsläppet av Björnstad som utkommer den 24 juli.
Utkommer 11 juli

Cancerland – tur & retur
Karin Wahlberg
Läkaren som själv fick cancer. I början av 2015 stod det klart för Karin Wahlberg att hennes misstankar stämde. Hon har en ändtarmscancer och kommer att opereras, för att sedan vara tillbaka i arbetslivet. I ett antal öppenhjärtiga betraktelser delar hon här med sig av sina erfarenheter som patient, privatperson men även som läkare där hon förstås har varit med vid åtskilliga livsavgörande skeden.
Utkommer 11 juli

Elementarpartiklarna
Michel Houellebecq
Översättare: Anders Bodegård
Två halvbröder, Michel och Bruno, har vuxit upp i det utlevande sextiotalet, barn av beat- och hippiekulturens upplösta familjeband. När 1990-talet går mot sitt slut möts de igen. Elementarpartiklarna utkom i Frankrike 1998 och blev föremål för hetsig debatt. Det var inte bara de kontroversiella idéerna som väckte uppmärksamhet, utan också den oputsade, konstlösa stilen, som drastiskt avviker från fransk prosakonvention.
Utkommer 13 juli

Förföljaren
Nora Roberts
Översättare: Milla Emrén
Som elvaåring avslöjade Naomi sin pappa som en av landets värsta seriemördare. Femton år senare har hon bestämt sig för att lämna traumat bakom sig. Hon låter sig motvilligt charmas av sina nya grannar – inte minst av musikern och bilmekanikern Xander. Men det räcker inte att lägga år och mil mellan nuet och det förflutna. Naomis pappas brott har skapat ringar på vattnet, och mardrömmen är långt ifrån över.
Utkommer 4 juli

Swede Hollow
Ola Larsmo
Bilden av den svenske Amerikaemigranten är tämligen ljus. I sin kollektivroman följer Ola Larsmo ett antal svenskar som hamnade i ett slumkvarter i Minneapolisstaden Saint Paul kallat Swede Hollow, där livet var allt annat än ljust, snarare kärvt, fattigt och mycket våldsamt.
Utkommer 4 juli

Hotad idyll
Året är 1957. Sömmerskan Hannah Lönn har rest till Eneby i Småland för att ta hand om sin faster Lilly som stukat foten, men sommaridyllen skakas snart av ett mord. En av medlemmarna i byns syjunta hittas mördad med en sax i bröstet. Nu kommer Marie Bengts debutroman En sax i hjärtat i pocket.
Utkommer 11 juli

Bioaktuell
Tulpanfeber har blivit film och har premiär på biograferna den 14 juli med svenska Oscarvinnaren Alicia Vikander i huvudrollen. Vi ger ut en efterlängtad filmutgåva av boken bakom filmen, skriven av Deborah Moggach
Utkommer 29 juni

hildebrandt?
Valhalla-serien fortsätter
Med Estrid fortsätter Johanne Hildebrandt väva sagan om Sigrid Storråda, den drottning som format Norden. Följ med till 900-talets vikingatid då Valhallas gudar ännu står starka mot de kristna. Nu ges hela serien ut i ny pocketutgåva, med de tidigare delarna Sigrid, Freja, Saga och Idun.
Utkommer 4 juli

Läs mer om vår utgivning och våra författare på www.alskapocket.se

© Älska Pocket

print

Våra samarbetspartners