STEPHEN KING bland Älska Pockets augustinyheter

Klicka på bilden, för att se hela bilden

En försmak på hösten
Det är augusti månad och ännu hänger sommaren kvar ett tag till. Hoppas att ni alla har haft en härlig pocketsommar med lata läsdagar. Dela gärna med er av era läsuplevelser på våra sociala medier, det är så kul att se vad ni läser och gillar. Nu fylls butikerna med höstens första pocketnyheter och vi hoppas att ni ska finna läsning som passar just dig.

DET
Den lilla staden Derry i Maine ser ut som den typiska amerikanska småstaden trygg och sömnig med sina villaområden, snabbmatsställen och affärer. Men det är bara på ytan. I kloakerna under staden finns något som ligger på lur och iakttar. Där finns ondskan. Där finns Det.
Den 13/9 kommer Stephen Kings Det, på bio. I samband med filmatiseringen återutger vi Kings stora klassiker i en nyutgåva i storpocket.
Missa inte chansen att vinna denna klassiska bok och biobiljetter till filmen. Skicka en kort motivering till varför du vill vinna till alskapocket@bonnierforlagen.se
1 vinnare utses och meddelas via mejl senast den 30 augusti.
Utkommer 1 augusti

Björnstad
Invånarna flyttar från Björnstad och jobben blir allt färre, men ändå lever drömmen om forna glansdagar – och det är hockeyn som är räddningen. Den kommande semifinalen förväntas sätta staden på kartan igen. Men när ett allvarligt brott sker visar det sig hur villigt ett samhälle förfört av framgång är att se mellan fingrarna och hur långt vi är redo att gå för att skydda våra barn.
Björnstad är Fredrik Backmans allvarligaste roman hittills. Det är en berättelse om kärleken till en folkrörelse,men även om manlighet, identitet och längtan efter att få visa vem man verkligen är.
Utkommer 24 juli

Slutet på sommaren
En sensommarkväll 1983 försvinner en femårig pojke från en ensligt belägen gård på den skånska slätten. Det enda spåret efter honom är en sko i de höga majsfälten. För UltiMatum tilldelades Anders de la Motte Svenska Deckarakademins pris för “Årets bästa svenska kriminalroman 2015”. Nu kommer Slutet på sommaren i pocket, en fristående spänningsroman om gamla oförrätter och djupt begravda hemligheter.
Utkommer 17 augusti

Pappan
Stefan Einhorn
Författaren Stefan Einhorn har drabbats av skrivkramp. Men ett till synes slumpmässigt möte får honom att inse vad den nya boken ska handla om. Och han får veta saker om sin egen bakgrund som förändrar allt. Pappan är en skönlitterär lek där fakta blandas med fantasi. En roman om den svåra relationen mellan en son och hans far, om vad man bör och inte bör berätta om dem som inte längre finns kvar.
Utkommer 17 augusti

Karriär i ondska
Robert Galbraith
Översättare: Charlotte Hjukström
Ett paket med en kvinnas avhuggna ben levereras till Robin Ellacott. Hennes chef, privatdetektiven Cormoran Strike, inser att det finns fyra personer från hans förflutna som kan vara involverade – alla fullt kapabla till obeskrivlig brutalitet. En smart deckare i Londonmiljö, detta är den tredje boken i den hyllade serien om Cormoran Strike och hans beslutsamma unga assistent Robin Ellacott.
Utkommer 17 augusti

En kvinna i blått
Elly Griffiths
Översättare: Ing-Britt Björklund
En kvinna iklädd blå morgonrock hittas död i ett dike utanför det religiösa samhället Walsingham, i Norfolk. Samtidigt har rättsarkeolog Ruth Galloways prästväninna fått hatiska brev med referenser till ortens historia och ”en kvinna i blått.” Sambandet kan inte vara en slump. Ruth och kriminalkommissarie Harry Nelson påbörjar en kamp mot tiden. Kan de hitta mördaren innan fler faller offer?
Utkommer 17 augusti

Rum för resande
Hans Gunnarsson
Ett ungt par tar bilen söderut för att söka upp kvinnans biologiska mor, som hon aldrig har träffat; på glesbygden längre nedåt landet hyr en kvinna ut rum tillsammans med sin vuxne son. I ett laddat kammarspel byggs spänningen upp mot det oundvikliga våldet. Rum för resande är allvarligare, strängare än Hans Gunnarssons tidigare böcker, men ändå ett helt konsekvent steg i författarskapet.
Utkommer 17 augusti

Själv – Kraften i egentid
Linus Jonkman
Linus Jonkman gräver sig nu ännu djupare ner i det mänskliga behovet av att få vara för sig själv: Självsamhet är konsten att njuta av sitt eget sällskap. Det är en plattform för dagdrömmar, grubblerier, kreativitet, och analys. Fast främst är självsamhet en känsla som gör att egna stunder blir en njutning och en källa ur vilken vi hämtar de bästa av våra tankar.
Utkommer 17 augusti

Passé
Marianne Rundström
Varför ska en fullt frisk och pigg människa, som inget hellre vill än att fortsätta jobba, tvingas gå i pension? Idag lever vi allt längre, trots det är pensionsåldern i princip densamma som för hundra år sedan. Tv-journalisten Marianne Rundström gör upp med gamla föreställningar om åldrandet och ifrågasätter ett åldersnojigt Sverige. Forskarna pratar om att kunna jobba upp i 90-årsåldern. Då kan man omöjligt vara passé vid 67.
Utkommer 17 augusti

Romaner för dig som har bråttom – Den ultimata samlingen
Henrik Lange
Vem skulle inte vilja ha läst alla böcker, eller i alla fall samtliga klassiker somgivits ut? Här kommer boken som gör det möjligt, utan ansträngning och på rekordtid. Här samlas 80 romaner för dig som har bråttom med 96 romaner för dig som fortfarande har bråttom med många nytecknade romaner till en visserligen tjock, men snabbläst samling av närmare 200 klassiker. Henrik Lange summerar genialt varje roman på en enda sida med fyra serierutor.
Utkommer 15 augusti

Cigarett Pool Volt
Per Hagman
Per Hagmans tidiga romaner tillgängliga igen! Få yngre författare har på så kort tid mutat in en så egen värld, en värld han är djupt förtrogen med samtidigt som han visar upp en den i ett starkt kritiskt ljus. I debuten Cigarett berättar han om Johan som är servitör på en nattklubb och som rör sig i Stockholmsnatten. I Pool är miljön den franska Rivieran, där huvudpersonen framlever sina dagar som älskare åt en filmstjärna. I Volt möter vi Vendela, en vacker men olycklig tonårsflicka.
Utkommer 15 augusti

Riktiga Elsie
I den självbiografiska berättelsen Riktiga Elsie berättar Elsie Johansson naket – ibland smärtsamt och brutalt men aldrig kärlekslöst – för läsaren om sitt liv. Om sin vandring från stugan på åsen i gamla Fattigsverige fram till en position som hyllad och prisbelönt författare. Resultatet är ett uppriktigt och djupt mänskligt tidsdokument.
Utkommer 15 augusti

Drömmen om det röda
Nina Björk slår här följe med en ikon, Rosa Luxemburg, och utifrån dennas liv som politisk aktivist resonerar hon kring en rad frågeställningar: om ideologi, feminism och kärlek, pengar och påverkan. Luxemburg (1871–1919) var outtröttligt engagerad i den socialistiska kampen. Björk blickar bakåt på marxismens analyser och drar samtidigt slutsatser om samhället idag, en tid då kapitalismen, ofta oemotsagd, håller oss i ett järngrepp.
Utkommer 15 augusti

Stormen
Innanöarna, sent 1990-tal. Andreas går igenom kvarlåtenskapen efter sin fosterfar Johannes. Bland bråten gömmer sig berättelser om öns förflutna: om statsrådet i Quislings regering som lät ön bli en koloni för medellösa barn; om föräldrarna som försvann under oklara omständigheter, och om systern Minna som lämnat Andreas ensam med en skuld som inte går att sona.
Steve Sem-Sandbergs nya roman är en hypnotisk skildring av en ö igenvuxen av berättelser och myter. ”Stormen” berättar om hatet som ärvts i generationer och om en kärlek som övervinner allt.
15 augusti

Faktaspäckat storpocketsläpp
I augusti släpper vi sex heta titlar i storpocket. Fyra omtalade faktattitlar och så Stephen Kings Det i nyutgåva och fortsättningen på Arne Dahls hyllade serie.

© Älska Pocket

print

Våra samarbetspartners