CHRISTER BJÖRKMAN bland Bokförlaget Forums oktobernyheter

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Generalen av Christer Björkman & Petter Karlsson
Om boken: Christer Björkman är mannen som förändrade svenskens syn på musik i allmänhet och Melodifestivalen i synnerhet. I Generalen berättar han med humor och värme om sin väg från brådmogen pojke i Borås till att bli en av Musiksveriges mäktigaste män. Han tar oss med bakom kulisserna på Melodifestivalen och delar med sig av sina erfarenheter från sin långa karriär i nöjesbranschen.

Feberdröm av George R. R. Martin
Om boken: Bland mäktiga hjulångare på en grumlig och febrig Mississippiflod lurar en uråldrig ondska. Sedan George RR Martin skrev Feberdröm 1982 har den sedan stadigt vunnit nya läsare, liksom hans mästerliga fantasyserie Sagan om is och eld, och nu har den äntligen översatts till svenska. Den har jämförts med Anne Rices En vampyrs bekännelse och är en av de absolut största vampyrklassikerna.

Tidens larm av Julian Barnes
Om boken:
Maj 1937. En man i trettioårsåldern väntar med väskan packad i trapphuset till sin lägenhet. Mannen är Dmitrij Sjostakovitj, den store kompositören, och han väntar på att bli bortförd till Stora huset, maktens högkvarter i Leningrad. Han vet att mycket få återvänder därifrån.
Tidens larm är en poetisk och drabbande berättelse om konstnärens tröstlösa tillvaro under diktaturens nyckfulla förtryck.
Julian Barnes medverkar på Stockholm Literature 27-29 oktober.

De sju som såg av Denise Rudberg
Om boken: Mörka hemligheter och eleganta fasader. Sjunde delen i Denise Rudbergs Elegant crime-serie är här. En framstående finansman hittas död, och Marianne Jidhoff, chef för åklagarmyndighetens utredningsgrupp, misstänker att det rör sig om ett mord. På ytan hade mannen en perfekt tillvaro, men snart hörs rykten om att han inte varit en så underbar make som det verkat. En otäck sanning om våld och övergrepp bakom stängda dörrar börjar visa sig, och snart är ingenting som man först trott.
Denise Rudberg tar oss än en gång med in i guldfoajéer och sammetsklädda salonger. Krypande spänning och elegant underhållning i en värld där en vacker yta döljer många mörka familjehemligheter.

Bödelskyssen av Mons Kallentoft
Om boken: En ung flicka blir utsatt för sexuella trakasserier på sociala medier efter en fest. Ett plan kapas på Linköpings flygplats. En tonåring hittas mördad i en bilpress. Och det är bara början på den mest djävulska vår som Linköping har upplevt.
Kommer kriminalinspektör Malin Fors att kunna stoppa mördaren innan fler unga får sätta livet till? Jakten utvecklas snabbt till en förtvivlad kamp mot klockan.
Bödelskyssen är den andra delen i deckarkungen Mons Kallentofts nya serie om de fem sinnena.

© Bokförlaget Forum

print

Våra samarbetspartners