EMIL BERGs nya singel ”Kyss mig hårt” – om när kärlek är av och på

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Emil Berg släpper idag låtarna ”Kyss mig hårt” och ”Allt e bra nu”. Två låtar om dagens sätt att se på kärlek och relationer.

– ”Kyss mig hårt” är en låt som har följt med mig i över två år och äntligen får jag släppa den på riktigt, berättar Emil. Det är en historia om hur en kärlek är av och på för att till slut tona ut, och där båda vet om det. Ändå träffas man en sista gång för att ha det klassiska ”avskeds-sexet”.

Emils tankar om låtarna ”Kyss mig hårt” och ”Allt e bra nu”:
Många av oss är idag fokuserade på att leva sin dröm. Allt är ju möjligt, men vad drömmer vi egentligen om? Bland ungdomar idag upplever jag att många fantiserar om att ha en enorm skara följare, ett många gånger oförtjänt kändisskap, materiella ting och en stor vänskapskrets, men framför allt för statusen. Allt detta ska uppnås via så enkla medel som möjligt. Man kan dock fråga sig hur många som drömmer om att bli riktigt jävla kär i någon? Att bli kär är något vi snarare blundar för. Kärleken kan ju inte krocka med vår stora dröm. Så fort vi känner lite för mycket så hoppar vi hellre av vägen och väljer en ny. Vi spenderar lite tid med många hellre än att faktiskt lära känna varandra på riktigt. Det viktiga för oss idag är att söka kickar för stunden och inte riktigt tänka på morgondagen. Jag tror det beror mycket på våra sociala medier och att vi fokuserar på våra och andras ”digitala jag”. Jag upplever att det finns många som är förlorade i den digitala världen medan andra står och vinglar med den ena foten i det gamla och den andra i det nya. Det är krocken mellan dessa två världar som de här låtarna tar upp och jag vill belysa. En krock mellan två olika perspektiv där ingen har rätt eller fel. Men tillsammans resulterar det i ett stort missförstånd.

Emil Berg slog igenom över en natt när han släppte låten ”Du swipa höger” som direkt gick in som #1 på Spotify. Låten har idag över 25 miljoner streams. Efter det har han släppt ”Jag kommer aldrig kunna dö med dig”, ”Britney”, ”Borde kanske dra” och ”Flashiga liv”.

Nya låten ”Allt e bra nu” menar Emil handlar om relationen mellan honom och debutlåten ”Du swipa höger”.

– När jag släppte ”Du swipa höger” för två år sedan gjorde jag det väldigt ironiskt men låten drog iväg och tog över mitt liv, berättar Emil. Jag blev helt plötsligt ”Tinder-Emil” och vad jag än gjorde så blev jag alltid påmind om det. Det var en rolig tid men inget jag kunde identifiera mig med. Den här låten är ett avslut på ”Tinder-Emil” och början på något nytt. Vad det nya är kommer ni att få se i höst.

Lyssna på ”Kyss mig hårt” och ”Allt e bra nu” här.

© Warner Music Sweden

print

Våra samarbetspartners