FREDRIK BACKMAN – Ny bok “Vi mot er”

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Uppföljare till Björnstad

Fredrik Backmans Vi mot er, den fristående uppföljaren till Björnstad, är en intensiv skildring av drabbande mänskliga relationer i en liten stad. En berättelse om lojalitet, vänskap och kärleken som utmanar allt.

Det är så enkelt att få människor att hata varandra att det är obegripligt att vi någonsin gör något annat.

Efter de fruktansvärda händelser som skakade Björnstad i första boken berättar Vi mot er historien om månaderna efteråt. De bästa vännerna Maya och Ana lever ut sommaren på en gömd ö och försöker lämna omvärlden bakom sig, men ingenting blir som de hoppas. Rivaliteten mellan Björnstad och grannstaden Hed växer till en ursinnig kamp om pengar, makt och överlevnad som exploderar när städernas hockeylag möts. Samtidigt avslöjas en ung spelares innersta hemlighet och ett helt samhälle tvingas visa vad det egentligen vill stå för. Det kommer sägas att våldet kom till Björnstad det här året, men det är en lögn. Våldet fanns redan här.

Fredrik Backmans debutroman En man som heter Ove har hittills sålts i över en miljon exemplar i Sverige och legat i topp på New York Times bästsäljarlista. Den svenska filmatiseringen, regisserad av Hannes Holm med Rolf Lassgård i huvudrollen, är den tredje mest sedda filmen i svensk biofilmshistoria och nominerades till en Oscar både för bästa utländska film och för make up. År 2016 tog Fredrik Backman ett nytt steg i sitt författarskap med romanen Björnstad, hyllad av både kritiker och läsare. I juli i år debuterade Fredrik Backman även som sommarpratare i Sveriges Radio P1.

© Bokförlaget Forum

print

Våra samarbetspartners