​HENRIK BERGGREN på höstturné

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Henrik Berggrens återkomst med sommarens turné kan bara beskrivas som en triumf. I höst följer artisten få trodde någonsin skulle komma tillbaka upp succén med en rad konserter.

Det hade gått 9 år sedan Broder Daniel tog farväl på Way Out West och 14 år sedan det senaste albumet, Cruel Town, släpptes. Den 2 mars släpptes utan förvarning Henrik Berggrens första singel som soloartist, ”To My Brother, Johnny”.

Efter år av spekulationer och saknad var Henrik Berggren tillbaka. 5 maj kom fullängdaren Wolf’s Heart. Albumet möttes med idel lovord i pressen och gick direkt in på en tredjeplats på albumlistan.

Sommarturnén som följde albumsläppet kan bara beskrivas som en succé. Det blev en vacker återförening mellan Berggren och hans stora skara följare. I torsdags avslutades turnén med en sista konsert på Malmöfestivalen. Men Henrik Berggren är långt ifrån klar, det här är en återkomst som bara börjat.

I dag presenteras höstens turné. Berggren kommer åter vid nio tillfällen att möta publiken runt om i landet. Premiär blir på hemmaplan i Göteborg på Lisebergshallen och avslutningen sker på Annexet i Stockholm. Med sig har han samma band som under sommaren, bestående av Theodor Jensen, Mattias Bärjed, Henning Fürst, Nino Keller och Joel Alme.

Henrik Berggren höstturné 2017:
27/10 GÖTEBORG, Lisebergshallen
4/11 FALUN, Magasinet
11/11 ÖREBRO, Conventum
16/11 UMEÅ, Idunteatern
25/11 UPPSALA, UKK
1/12 KARLSTAD, Nöjesfabriken
8/12 MALMÖ, KB
15/12 LINKÖPING, Crusellhallen
21/12 STOCKHOLM, Annexet

Biljetter släpps fredag 25/8 kl 10.00

Röster om sommarturnén:
“På Grönan är det turnépremiär och packat. En suverän antihjälte som vi fortfarande behöver” – GAFFA om turnépremiären på Gröna Lund (5/6)
“Det går inte annat än häpna över hur bra de nya låtarna är – det borde vara omöjligt att göra en sådan återkomst” – Norrköpings Tidningar om Bråvalla Festival (5/5)
“Jag blir nästan rörd till tårar när jag tänker på den triumf som skivan och denna turné är” – Dalarnas Tidningar om Peace & Love (5/5)
“Where is life in this town? frågar han oss. Precis just här, skulle jag svara” – Göteborgs-Posten om Liseberg (4/5)
“Har man följt historien om Henrik och det gamla bandet är det en stund som är närmast hjärtskärande vacker” – Östersundsposten om Storsjöyran (4/5)

© United Stage Artist

print

Våra samarbetspartners