HENRIK BERGGREN släpper soloalbum och turnerar

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Efter år av spekulationer och saknad är Broder Daniels frontfigur Henrik Berggrens solodebut äntligen här. 5 maj släpps albumet Wolf’s Heart. 24 maj är det premiär i Stockholm för sommarens turné.

“Den största händelsen i pop-Sverige i år” – Aftonbladet

“Makalös comeback av BD-Henrik” – Göteborgs-Posten

Torsdag 2 mars klockan 15.00 släpptes utan förvarning Henrik Berggrens första singel som soloartist, ”To My Brother, Johnny” . Det hade gått 9 år sedan Broder Daniel tog farväl med en känsloladdad konsert på Way Out West och 14 år sedan det senaste albumet, Cruel Town, släpptes.

Som ett av Sveriges genom tiderna mest älskade band har Broder Daniels musik en speciell plats i musikälskares hjärtan. Under sin brokiga karriär har det ofta varit i sin frånvaro bandets popularitet och mytstatus vuxit. När de oväntat fick sitt genombrott för den stora publiken via omvägen på soundtracket till Fucking Åmål, när de efter år i exil släppte sista skivan och möttes av en mycket större publik än den de lämnat eller nu när legenden sedan avskedet bara vuxit och vuxit.

När Henrik Berggren efter år av rykten äntligen är tillbaka är det inte bara en stor händelse, utan en musikhistorisk.

Henrik Berggrens länge omtalade solodebut har fått namnet Wolf’s Heart och släpps 5/5 av Woah Dad! i samarbete med United Stage och Ebba Lindqvist PR.

Bara några veckor senare är det dags för turnépremiär på Gröna Lund i Stockholm 24/5. Turnén gör sex väl valda nedslag på Bråvalla Festival i Norrköping, Peace & Love i Borlänge, Storsjöyran i Östersund, Malmöfestivalen i Malmö och Liseberg på hemmaplan i Göteborg.

Henrik Berggren sommarturné 2017:

24 maj STOCKHOLM, Gröna Lund
01 juli NORRKÖPING, Bråvalla
07 juli BORLÄNGE, Peace & Love
21 juli GÖTEBORG, Liseberg
29 juli ÖSTERSUND, Storsjöyran
17 augusti MALMÖ, Malmöfestivalen

Inga datum tillkommer

© United Stage Artist

print

Våra samarbetspartners