FRIDA MALMGREN m.fl: Ordet är fritt men behöver du säga allt du tänker?

Klicka på bilden, för att se hela bilden

I samarbete med Statens medieråd ger Kartago ut Ordet är fritt men måste du saga allt du tänker? – en bok om näthat och det egna ansvaret.

Troll är inte längre endast ett sagoväsen under en bro. Gömda bakom skärmar är ”troll” numera personer som hotar och kränker online. De har blivit en del av vardagen, där unga kvinnor dagligen mottar sexuella hot och trakasserier på nätet. Toleranströskeln har plötsligt blivit så pass låg att det i vissa fall accepteras som det normala.

I Ordet är fritt uppmanas vi att fundera över hur vi talar till varann på nätet. Genom serier och texter belyser ett flertal författare och tecknare problemen med dagens konversationer online. Tillsammans tar de upp vikten i att förstå att internet är på riktigt, och att vi alla måste börja agera efter det.

Ordet är fritt ges ut i samarbete med Statens medieråd, och medverkande är bl a Nina Hemmingsson, Martin Kellerman, Alexandra Pascalidou, Frida Malmgren, Johan Unenge och Ola Larsmo. Med en jämn dos av allvar och humor diskuterar de ordens konsekvenser, fakta kring lagar och allas plikt att höja rösten. Omslaget pryds av Johan Unenges teckning av Linnéa Claeson som i boken berättar om sin strategi för att motverka näthat.

© Kartago

print

Våra samarbetspartners