MARTIN KELLERMAN bland Kartago förlags höstnyheter

Klicka på bilden, för att se hela bilden

I höst tar Kartagos serieböcker upp många viktiga ämnen. Per Myrhill berättar om hur livet förändrades när han fick en hjärnblödning, Halfdan Pisket avslutar sin trilogi om sin fars resa från militärfängelöse i Turkiet till att bli dansk medborgare och vi tar en titt på näthatet och hur tonen på sociala medier formar ungdomar idag. Sedan har vi nyheter från några av Sveriges roligaste tecknare Jan Stenmark, Sara Olausson, Martin Kellerman, Sven Bertil Bärnarp, Lina Neidestam med flera.

Ordet är fritt men måste du säga allt du tänker?
Samtalstonen på nätet har eskalerat och dagligen utdelas hot och kränkningar som utanför internet vore otänkbara. Det är dags att fundera över hur vi talar till varann på nätet och vilka konsekvenserna blir. Här samsas berättelser ur verkliga livet med strategier och fakta kring vad lagen säger. Allt i serieform.
Ordet är fritt men behöver du säga allt du tänker? ges ut i samarbete med Statens Medieråd. Medverkande är Nina Hemmingsson, Johan Unenge, Frida Malmgren, Johan Wanloo, Freja Erixån, Stephanie Abdallah m. fl.
Utgivningsdag: 21 augusti

Aneurysmdimma – Per Myrhill
En kväll får Per Myrhill en huvudvärk som bara ökar och tuppar till slut av av smärta. Hans fru hittar honom i soffan på morgonen. 37 år gammal har Per Myrhill drabbats av en massiv stroke. Han genomgår flera komplicerade operationer och placeras i medicinskt framkallad koma. Utgången är oviss och han svävar länge mellan liv och död, med oddsen 1 mot 50. Han överlevde men livet förändrades för alltid.
För ett halvår sedan satte han sig ner och berättade hela sin historia fram till idag. Här är den berättelsen.
Utgivningsdag: 1 september

Medborgare – Halfdan Pisket
Medborgare är den tredje och avslutande delen i Halfdan Piskets trilogi om sin far James uppväxt, fängelsevistelse och flykt till Danmark. Böckerna har väckt stor uppmärksamhet och sålts till ett flertal länder.
I Medborgare har James bosatt sig i Köpenhamn och livnär sig på verksamheter i skuggan av lagen. Han hamnar i dåligt sällskap och och flyttar så småningom till Christiania, där han med ett tvätteri som fasad blir en viktig aktör i den snabbt växande cannabishandeln.
Utgivningsdag: 18 september

Damen med de röda skorna – Karin Frostenson
Damen med de röda skorna vaknar en morgon med en obestämd klump i magen. Då hör hon plötsligt en svag silverton och träffas av morgonens första solstråle. När hon befriat sig från de fuktiga lakanen sätter hon sig upp och sätter ner fötterna på golvet – men något är annorlunda. Den svaga silvertonen spelar djupt inne i henne och bredvid sängen står ett par röda skor.
Utgivningsdag: 10 oktober

Bråttomromaner jubileumsbok – Henrik Lange
Vem skulle inte vilja ha läst alla klassiker som givits ut? Här samlas de tidigare utgivna böckerna 80 romaner för dig som har bråttom och 96 romaner för dig som fortfarande har bråttom men också nytecknade romaner till en samling av närmare 200 klassiker som t ex Da Vinci-koden, Flugornas Herre, Bibeln, Röda Rummet och Sagan om Ringen (hela trilogin). Henrik Lange summerar genialt varje roman på en enda sida med fyra serierutor.
Utgivningsdag: 15 augusti

Medelålders plus 9: Mot nya djärva mål – Sven Bertil Bärnarp
Mot nya djärva mål heter den nionde boken om paret Medelålders Plus. Det dricks mycket kaffe och understundom diskuteras de stora livsfrågorna: Vad ska allt vara bra för egentligen. Livet skildras på ett småputtrigt och humoristiskt sätt och det är lätt att känna igen sig.
Utgivningsdag: 24 augusti

Kunde jag älska skulle jag älska det här – Jan Stenmark
Det finns ingenting som liknar det Jan Stenmark gör. Han visar ständigt nya fantastiska variationer av de bildcollage med texter som han använt för att muta in sin alldeles egna unika plats i det svenska kulturlivet. Det är humoristiskt, vackert, satiriskt, ovanligt, gränsöverskridande och poetiskt.
Kunde jag älska skulle jag älska det här utkom första gången 2003 men kommer här i reviderad utgåva med 50 helt nya bilder.
Utgivningsdag: 11 september

Tintins äventyr, Det svarta guldet – Hergé
Tintins äventyr, De sju kristallkulorna – Hergé
Tintins äventyr, Solens Tempel – Hergé

Utgivningsdag: 11 september

Rocky volym 33 – Martin Kellerman
I volym 33 pustar Rocky ut efter det hårda arbetet med Spritmuseums utställning. I lugnet på torpet får han ett dramatiskt besked från sin agent Börje. Tidningsmarknaden dalar och utbetalningarna stoppas. Detta ger näring åt Rockys katastroftankar och han börjar genast planera för en alternativ karriär, som lokförare.
Utgivningsdag: 25 september

Zelda del 6: Allt är normalt – Lina Neidestam
Zelda är en ovanlig strippserie som självsäkert pendlar mellan vulgär, burlesk och bitande satir. Men Lina Neidestam tecknar också ett porträtt av en ung kvinna som slits mellan ideologi och praktik, och hon gör det med förnyad skärpa i både språk och teckningsstil. Zelda del 6 handlar om skitjobb, graviditet och om klass. Och så det vanliga snusket och feminismen såklart.
Utgivningsdag: 25 oktober

Nyheter från Kartago Juno – tecknade serier för barn och ungdomar

Loranga, del 3 – Sara Olausson
Barbro Lindgrens Loranga Masarin och Dartanjang har kallats världens roligaste bok och kommer här i en livfull tolkning i en färgsprakande tecknad serieform av Sara Olausson.
Utgivningsdag: 1 augusti

Freja och rymden – Marcus Ivarsson
En rymdfarkost är på väg mot jorden. Allmänheten är oroliga och statsministern kallar in militären. Men när farkosten landar och figurerna kliver ut känner Freja på sig att de är snälla.
Detta blir starten på ett äventyr där Freja visar rymdvarelserna norrsken, älgjakt och Jordens alla sevärdheter.
Utgivningsdag: 1 augusti

© Kartago förlag

print

Våra samarbetspartners