MARTIN KELLERMAN m.fl: Sommarens nyheter på Kartago förlag

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Sommaren på Kartago förlag bjuder på våra första Pixiböcker för vuxna, en självbiografisk debut om alkoholism, en trilogi om danska Halfdan Piskets fars uppväxt på gränsen mellan Armenien och Turkiet och flykt, ny bok av Ester Eriksson samt två nyheter för de mindre serieälskarna från vårt barnserieförlag  Kartago Juno.

Livet är inte alltid Hawaii – Harry Anderson

Livet är inte alltid Hawaii är Harry Andersons självbiografiska seriedebut. 22-åriga Harry bor på söder i Stockholm och drömmer om att komma in på en konstskola. Han arbetar med diverse ströjobb på dagarna för att överleva och i väntan på att få umgås med vännerna på fester och på krogen. Han tar alkoholen till hjälp för att övervinna den alltmer växande oron och ångesten. Till en början fungerar det, men vännerna blir efterhand alltmer bekymrade över hans tilltagande drickande och Harrys ursäkter och ber honom till slut att söka hjälp. Harry svarar med att isolera sig och sjunker alltmer in i ett missbruk.

Pixibox: Nina Hemmingsson

Pixibok: Martin Kellerman

För första gången ger Kartago förlag ut Pixiböcker för vuxna. Den första satsningen består av två boxar à 6 Pixiböcker vardera, av två av våra allra största tecknare – Nina Hemmingsson och Martin Kellerman.

I Nina Hemmingssons sex Pixiböcker avhandlas följande teman: djur, relationer, fest, sex, barn och ångest. 

I Martin Kellermans sex Pixiböcker avhandlas följande teman: alkohol, barndom, döden, naturen, förhållanden och karriären. 

Jag, Esters rester – Ester Eriksson

Ester Eriksson debuterade 2016 med den självbiografiska serieromanen Det finns ingenstans att fly. I nya boken Jag, Esters rester delar hon än en gång med sig av ditt egna liv, men den här gången i dagboksform om sin vardag i Malmö. Det blir mycket relationssnack mellena henne, tecknad som Långben, och bästa kompisen, tecknad som Mimmi Pigg.

Desertör (del 1) – Halfdan Pisket 

I Desertör (del 1) och Kackerlacka (del 2) berättar Halfdan Pisket sin fars historia i femtiotalets Armenien, baserat på omfattande intervjuer och berättelser från sin far. Fadern växer upp i en liten by som ligger på gränsområdet mellan Armenien och Turkiet, i skuggan av det armeniska folkmordet och konflikten mellan Armenien och Turkiet. Fadern kallas in i den turkiska militären, strax efter att både hans bror och hans bästa vän blivit dödade av militären. Han blir trakasserad och misshandlad av soldaterna och sätts i militärfängelse.

Kackerlacka (del 2) – Halfdan Pisket

I den dramatiska fortsättningen på Desertör släpps Halfdan Piskets far ut ur fängelset, men lever som en utfryst främling i sitt eget land. Han lyckas ta sig till Danmark och arbetar som gästarbetare men kommer på kant med sin chef och blir utvisad till Turkiet. Han skaffar falskt pass och tar sig tillbaka till Danmark, där han träffar en danska och bildar familj. I kampen om överlevnad börjar han sälja hasch i Christiania vilket leder till att han hamnar i fängelse. 

Trilogin om Halfdan Piskets fars uppväxt har väckt stor uppmärksamhet i Halfdans hemland Danmark och rättigheterna har sålts till ett flertal länder. Den tredje och avslutande delen i trilogin kommer i september 2017.

Loranga, del 3 – Sara Olausson

Barbro Lindgrens Loranga Masarin och Dartanjang har kallats världens roligaste bok och kommer här i en livfull tolkning i en färgsprakande tecknad serieform av Sara Olausson.

I Loranga, del 3 kommer tjyven Gustav och hälsar på, ritar med kulspetspenna på kroppen och får konstiga flugbett. Dartanjang sätter en papperspåse på huvudet och blir målarmästare, Loranga brottar ned brevbäraren och Masarin äter fraskuddar. Allt är ungefär som det brukar vara.

Freja och rymden – Marcus Ivarsson

En rymdfarkost är på väg mot jorden. Allmänheten är oroliga och statsministern kallar in militären för att undvika att rymdvarelserna ställer till med trubbel. Rymdvarelserna visar sig vara tre figurer som är en blandning mellan lemurer och sköldpaddor stiger ut, och de har kommit för att fira Jordens äldsta varelse, en sköldpadda som heter Tortuga.

Detta blir starten på ett äventyr där Freja visar rymdvarelserna norrsken, älgjakt och Jordens alla sevärdheter. Freja följer även med till Planeten Bardo där hon blir vän med roboten Totor.

© Kartago förlag

 

print

Våra samarbetspartners