JOAN OSBORNE släpper Songs of Bob Dylan den 1 september

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Den sjufaldigt Grammy-nominerade singer-songwritern Joan Osborne har annonserat sitt nionde studioalbum Songs of Bob Dylan. På albumet gör hon sina egna tolkningar av låtar från Dylans 60- och 70-talskatalog och framåt. Joan Osborne har tidigare framfört hans låtar under en tvåveckors-residens på Café Carlyle i New York som fick positiv kritik av bl. a. Huffington Post och New York Times.

Joan Osborne är inte främmande för att tolka låtar från olika genrer. Utöver albumen som innehåller hennes eget material har hon gett ut album där hon tolkat soul-, R&B- och blueslåtar. 2003 samarbetade hon med de kvarlevande medlemmarna i The Grateful Dead då hon även fick chansen att sjunga med Bob Dylan. AllMusic har kallat henne ”den mest begåvade sångaren från sin generation och en sångare som förstår betydelsen av frasering, tajming och talteknik.”

Låtlista:
1. Tangled Up In Blue
2. Rainy Day Women #12 & #35
3. Buckets of Rain
4. Highway 61 Revisited
5. Quinn The Eskimo (The Mighty Quinn)
6. Tryin’ to Get To Heaven
7. Spanish Harlem Incident
8. Dark Eyes
9. High Water (for Charley Patton)
10. You’re Gonna Make Me Lonesome When You Go
11. Masters Of War
12. You Ain’t Goin’ Nowhere
13. Ring Them Bells

© Border Music Distribution

print

Våra samarbetspartners