SUNRISE AVENUE – Finska poprockbandet till Stockholm

Klicka på bilden, för att se hela bilden

På sitt femte album ”Heartbreak Century” analyserar Sunrise Avenue hur vi i vår bekymmerslösa och uppkopplade samtid fortfarande inte vet hur ett krossat hjärta bör botas. Med ”Heartbreak Century” i ryggen kommer bandet till Stockholm för en konsert på Klubben 26 oktober. Biljetterna släpps onsdag 2 augusti kl 10:00 via Eventim.se.

Fyra år har passerat sen det finländska poprockbandet Sunrise Avenue släppte det platinasäljande succéalbumet ”Unholy Ground”, som blev deras dittills mest framgångsrika skiva. ”Unholy Ground” följdes upp av en helt slutsåld turné genom Europa. Men sen kände Sunrise Avenues mittpunkt – sångaren och gitarristen Samu Haber – att det var dags för ett break.

Under åren som gått har Samu Haber både rest och medverkat som coach i TV-programmet ”The Voice of Germany”. Efter att ha rensat skallen började han fylla den med nya idéer och uppslag. Längs vägen hittade han en helt ny, musikalisk frihet, som mynnade ut i ”Heartbreak Century”.

På ”Heartbreak Century” mixas alla Sunrise Avenues klassiska kännetecken – catchiga melodier, starka riff och Samu Habers karaktäristiska röst – med modernt urbana folkelement. Resultatet blev ett fräscht och obekymrat sound, där akustiska instrument möter progressiv rock.

Gör er redo för såväl gamla som nya favoriter då Sunrise Avenue kommer till Stockholm. Ladda för både ”Hollywood Hills” och ”Heartbreak Century”.

STOCKHOLM
Datum: 26 oktober
Plats: Klubben

© FKP Scorpio

print

Våra samarbetspartners