STATE OF SOUND släpper tropisk cover av BRYAN ADAMS “Heaven”

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Vad får man om man mixar svenskt vemod, eskapism, drömmar om pastellfärgade solnedgångar, tropiska ljudlandskap och powerballader? State of Sounds nya singel ”Heaven” som släpps den 28 juli. En tropiskt doftande cover på den ”Heaven” – Bryan Adams oförglömliga topplisteetta från mitten av 1980-talet.

“Vi satt i studion en dag och gjorde ett track som vi blev helt förälskade i. Efter några dagar började vi helt spontant sjunga på Bryan Adams ”Heaven” till det, och det fastnade. Vi kunde inte sluta. Vårt track och ”Heaven” blev till slut en låt, och därför känns det inte som det är en cover. Det spelar ingen roll att vi inte har skrivit låten, den har blivit lika mycket State of Sound som allt vi har skrivit.”

Duon State of Sound, som består av Viktor Norén och Joakim Andrén, har på bara ett och ett halvt års tid, med en handfull utgivna singlar, streamats nära 100 miljoner gånger (!). De träffades på ett tequilaparty i Stockholm 2010 och blev vänner direkt. Med Viktors bakgrund i band som Sugarplum Fairy och Viktor & The Blood samt egna soloäventyr mixat med Joakims förflutna som turnémusiker och låtskrivare, var det en musikalisk match made in heaven.

De debuterade med ”Higher Love” i januari 2016, där Viktors bror Gustaf Norén gästade, och succén var ett faktum. Med singeln ”Wake Up Where You Are” från hösten 2016 kom genombrottet som gjorde att bandet gjorde avtryck på internationella topplistor. Låten blev adderad på Spotifys Today’s Top Hits playlist och nådde topp 100 på Spotify i 17 länder, samt topp 200 i 21 länder.

Lyssna på “Heaven” här

© Sony Music Entertainment Sweden

print

Våra samarbetspartners