SHABAZZ PALACES – Den amerikanska hiphopduon kommer till Stockholm & Göteborg

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Spelar på Debaser Strand 7 okt & Pustervik 9 okt!

Den hyllade, amerikanska hiphopduon Shabazz Palaces är dubbelt albumaktuella. Imorgon släpps deras två nya skivor ”Quazarz: Born on a Gangster Star” och ”Quazarz vs The Jealous Machines”. Med dem i ryggen kommer duon till Stockholm (Debaser Strand 7 oktober) och Göteborg (Pustervik 9 oktober) för två efterlängtade konserter.

Bakom den experimentella hiphopduon Shabazz Palaces står Ishmael Butler (Digable Planets) och multinstrumentalisten Tendai ”Baba” Maraire. Efter två egenutgivna EP:s 2009 fullängdsdebuterade de med monumentala ”Black Up” 2011. Med sitt gränsöverskridande anslag hamnade ”Black Up” högt upp på årsbästalistorna hos bland andra Pitchfork, Mojo och Gorilla vs. Bear.

Då Shabazz Palaces 2014 släppte den ambitiösa uppföljaren ”Lese Majesty” hyllades de på bred front som hiphopens framtid. Och nu är duon alltså både aktuella med två nya album och två Sverigespelningar.

STOCKHOLM
Datum: 7 oktober
Plats: Debaser Strand

GÖTEBORG
Datum: 9 oktober
Plats: Pustervik

© FKP Scorpio

print

Våra samarbetspartners