VON HERTZEN BROTHERS skriver på världskontrakt med Mascot Records

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Mascot Records är otroligt stolta och glada att meddela att bolaget signat ett av Finlands mest hyllade rockband, Van Hertzen Brothers! De blir en del av Mascot-familjen som redan inkluderar Black Stone Cherry, Monster Truck, Black Country Communion, VOLA, Shaman’s Harvest och Big Jesus.

Det utmärkelsebelönade topplistebandet har haft tre förstaplaceringar på Finlands albumlista (Stars Aligned, New Day Rising, Love Remain The Same) och ytterligare två topp-5 album (Nine Lives, Approach) i sitt hemland vilket lett till ett Emma-pris (Finska Grammyn) och ett Progressive Music Award för årets låt samt flera nomineringar och lovord genom åren. Deras fantastiska live-shower har imponerat på hela Europa sedan 2000 vilket get dem jobbet som förband till bl a Foo Fighters, 30 Seconds To Mars, Neil Young, ZZ Top, Anathema och Opeth.

Mikko Von Hertzen kommenterar: “Vi har leteat efter det rätta bolaget som kan ta oss ut internationellt och är övertygade om att Mascot ger oss möjligheten att bygga vidare på det vi redan åstadkommit. Vi ser fram emot vårt samarbete och är stolta över att få arbeta tillsammans med Mascot.”

Mascots ägare Ed van Zijl:
“Vi är otroligt glada över att Von Hertzen Brothers skrivit på för Mascot. De har allt det som ett riktigt bra rockband ska ha: förmågan att sträcka ut, de är spännande, innovativa och helt fantastiska live. Det ska bli spännande att se vad som händer framöver.”

Bandet befinner sig för närvarande i studion för att mixa det kommande albumet V11-War Is Over som kommer att släppas under hösten i god tid för deras tolv spelningar långa turné i Storbritannien som startar 5 november i Rescue Rooms i Nottingham. Bandet avslutar året med två gig i Kulturhuset i hemstaden Helsingfors 1:a och 2:a december.

TURNÉ
Söndag 5 november – Nottingham, Rescue Rooms
Måndag 6 november – Manchester, Rebellion
Tisdag 7 november – Sheffield, Leadmill
Torsdag 9 november – Newcastle, Think Tank
Fredag 10 november – Glasgow, G2
Lördag 11 november – Norra Wales, Hard Rock Hell
Söndag 12 november – Bristol, The Fleece
Tisdag 14 november – Norwich, Waterfront Studio
Onsdag 15 november – Southampton, Talking Heads
Torsdag 16 november – London, The Garage
Fredag 17 november – Norra Wales, HRH Prog 6
Lördag 18 november – Wolverhampton, Slade Rooms
Fredag 1 december – Helsingfors, Kulturhuset
Lördag 2 december – Helsingfors, Kulturhuset

© Mascot Label Group Scandinavia

print

Våra samarbetspartners