SVEN-BERTIL TAUBE släpper nytt album den 20 oktober – ”SÅ LÄNGE SKUTAN KAN GÅ”

Klicka på bilden, för att se hela bilden

År 2014 utkom albumet Hommage som, liksom uppföljaren Hommage Vol. 2, hyllades och ledde till guldskivor, grammispriser och utsålda Sverigeturnéer. Musiken var arrangerad av Peter Nordahl – kompositör, arrangör, dirigent och skivproducent. När de två nu möts igen för ett tredje albumprojekt ihop är det med en kärleksfull och poetisk hyllning till Evert Taube.

Här ett urval som belyser Evert Taubes mångsidiga verk. Dramatisk tragik, glädje, romantik, kärlek och hopp i visans form men också dikter. Allt ackompanjerat av Peter Nordahls nya spännande och målande arrangemang ihop med Norrköpings Symfoniorkester. Ett underbart samarbete har skapat detta annorlunda och i mitt tycke överraskande album.
SVEN-BERTIL TAUBE

Redan den 12-13 augusti 2017 framför Sven-Bertil Taube ihop med Peter Nordahl två konserter med Göteborgsoperans orkester på Göteborgsoperans Stora Scen där det nya materialet står i fokus. Två konserter där Evert Taubes insiktsfulla vispoesi får ny klang och mening i Peter Nordahls arrangemang skrivna för Sven-Bertil Taube och stor orkester.

Tracklist:
1. Röster ur natten
2. Så länge skutan kan gå
3. Dansen på Sunnanö
4. Inbjudan till Bohuslän
5. Ballad om briggen “Blue Bird” av Hull
6. Damen i svart med violer
7. Stockholmsmelodi
8. Fragancia
9. I dina drömmar
10. Nocturne
11. Så skimrande var aldrig havet
12. Och skulle det så vara
13. Minnet och tystnaden
14. Diktaren och tiden

© Universal Music Sweden

print

Våra samarbetspartners