SVEN BERTIL TAUBE – Nytt album

Klicka på bilden, för att se hela bilden

År 2014 utkom albumet Hommage som, liksom uppföljaren Hommage Vol. 2, hyllades och ledde till guldskivor, grammispriser och utsålda Sverigeturnéer. Musiken var arrangerad av Peter Nordahl – kompositör, arrangör, dirigent och skivproducent. När de två nu möts igen för ett tredje albumprojekt ihop är det med en kärleksfull och poetisk hyllning till Evert Taube.

Här ett urval som belyser Evert Taubes mångsidiga verk. Dramatisk tragik, glädje, romantik, kärlek och hopp i visans form men också dikter. Allt ackompanjerat av Peter Nordahls nya spännande och målande arrangemang ihop med Norrköpings Symfoniorkester. Ett underbart samarbete har skapat detta annorlunda och i mitt tycke överraskande album. SVEN-BERTIL TAUBE

Albumet innehåller Röster ur natten, Så länge skutan kan gå, Dansen på Sunnanö, Inbjudan till Bohuslän, Ballad om Briggen Blue Bird av Hull, Damen i svart med violer, Stockholmsmelodi, Fragancia, I dina drömmar, Nocturne, Så skimrande var aldrig havet, Och skulle det så vara, Minnet och tystnaden och Diktaren och tiden.

© Universal Music

print

Våra samarbetspartners