SÓLSTAFIR ISLÄNNINGARNA TILL SVERIGE OCH AKTUELLA MED NYTT ALBUM

Klicka på bilden, för att se hela bilden

“Vulkanen” är inte det enda från Island som har tagit världen med storm. Metalbandet Sólstafir har uppträtt på festivaler som Roskilde, Wacken Open Air och turnerat runt om i världen – där Sverige varit ett naturligt stopp. Här är bandet enorma och har man sett islänningarna live så förstår man varför. Aktuella med nya albumet “Berdreyminn” kommer bandet till Debaser Strand den 20 december! Support är ingen mindre än danska Myrkur!

Biljetter släpps fredag 30 juni kl. 09.00 via LiveNation.se

Isländska sagor har vi alla hört talas om. Vi har också hört om de musikaliska framgångssagor det lilla ö-landet har skrivit – inte minst Björk och Sigur Rós. Även Sólstafir verkar, liksom de nämnda artisterna, ostoppbara. De skördar framgångar i form av hyllningar, ros från kritiker, spelningar på världens största festivaler och en fanbase som är trogen och följer islänningarna på varenda musikaliska stig de trampar upp.

Senaste albumet är ett nytt kapitel i den isländska framgångssagan. “Berdreyminn” släpptes häromveckan och Gaffa sammanfattar nya skivan (med betyget 5/6) på ett utmärkt sätt: “Ångestfullt, mystiskt, toksnyggt”. NWT gav skivan 4/5 och även de beskrev den bra: “Ja det här är en vacker skapelse. Folklig shoegaze-rock när den är som bäst.”

Kritiker älskar dom. Fansen älskar dom. Vi älskar dom! Ett band som i över 20 år skapat en mötesplats för det vackra – och det mörka. En kraft som inte går att väja ifrån sig – och en fräsch isländsk fläkt i rock- och metalvärlden.

Vi längtar nu till december och en julklapp i form av fantastiska Sólstafir live på Debaser Strand den 20 december! Support för kvällen är ingen mindre än danska Myrkur!

Datum
20/12 – Debaser Strand, Stockholm

© Live Nation

print

Våra samarbetspartners