LANY släpper sitt debutalbum

Klicka på bilden, för att se hela bilden

LANY släpper sitt självbetitlade debutalbum som är ute den 30 juni.

Bandet har hittills sålt ut varenda show på sin headlineturné hemma i USA med hela 32 stopp och över 45 000 biljetter. De sålde även ut alla konserter i UK, Europa, Australien och Filippinerna.

Paul Klein, Les Priest och Jake Gloss bildade LANY 2014. De gamla skolvännerna jobbade då tillsammans på ett par låtar Klein hade skrivit och på bara några dagar hade de skapat ett flertal låtar som trion sedan producerade och spelade in i deras gemensamma Malibu-lägenhet. Resten är historia, som man säger.

Los Angeles-trion har fått ett enormt genomslag världen över. Siffrorna talar sitt tydliga språk: under 2016 spelade de 117 konserter i tolv länder. Bandet har nu 100 miljoner streams – och är den mest streamade artisten genom tiderna i Spotifys ”Discover”-funktion.

LANY har besökt våra norra breddgrader vid två tillfällen, första gången inför ett utsålt Debaser Strand och nu senast den 15 mars på Kägelbanan.

© Universal Music Sweden

print

Våra samarbetspartners