SORAN ISMAIL bland Wahlström & Widstrands höstnyheter!

Klicka på bilden, för att se hela bilden

9 titlar att avnjuta i höst från Wahlström & Widstrand. God läsning!

September

Absolut Svensk av Soran Ismail/Jonas ”Steken” Magnusson
Utgivningsdag: 2017-09-07
Om boken: Vad är man beredd att gå i döden för? På åttiotalet riskerade hans föräldrar livet för frihet och rättvisa. Men vad kan Soran, en konflikträdd 29-åring från Knivsta med dålig kondis, själv bidra med? Absolut svensk – En ID-handling handlar om identitet och intolerans i ett av världens mest toleranta länder. Det är en bok full av drastisk humor och tänkvärt djup signerat Sveriges allvarligaste komiker, Soran Ismail.

Vi och dom av Bengt Jangfeldt
Utgivningsdag: 2017-09-09
Om boken: Från Peter den store till Putin har frågan om Rysslands förhållande till Väst splittrat nationen. Många ryssar anser att landet utgör en överlägsen civilisation som skall efterträda den västerländska. Genom att redogöra för huvuddragen i denna civilisationsmyt hjälper oss Rysslandskännaren Jangfeldt att förstå inte bara vårt grannlands idéhistoria utan också det speciella i dagens ryska politik och kultur.

Krokas av Elin Olofsson
Utgivningsdag: 2017-09-14
Om boken: Hösten 1949 tar den unga tyska kvinnan Uli tåget till Krokom. Med sig har hon en bunt brev, skrivna av Elsa Pettersson. Uli tänker leta reda på Elsa för att få veta vad som egentligen hände med Hansi, Ulis älskare som dog under kriget.
Samtidigt står Elsa i lanthandeln och grubblar över hur hon ska göra sig av med den hemlighet som hotar hela hennes tillvaro.
När kvinnorna möts förändras livet för alltid.

Husdjuret av Camilla Grebe
Utgivningsdag: 2017-09-19
Om boken: Malin är den unga polisen med livet prydligt utstakat.
Hanne är profileraren med minnesförlust som fruktar framtiden.
Jake är pojken som bär på en onämnbar hemlighet.
De förs samman av ett brutalt mord i ett stenröse i byn Ormberg under några vinterveckor. Jakten på mördaren blir inte bara farlig, den förändrar i grunden deras existens. Sanningen har, som så ofta, ett högt pris.

Stillhet i tidens larm av Erling Kagge
Utgivningsdag: 2017-09-28
Om boken: Vad är stillhet?
Var finns den?
Varför är den viktigare än någonsin?
Den norske äventyraren Erling Kagge ställer tre frågor – och ger trettiotre försök till svar.
Han söker stillheten som skapar meningsfullhet och glädje och finner den i allt från naturen, i poesin, musiken, konsten, filosofin, yogan och kärleken. Vi har den i oss själva och kan skapa den när vi vill – stillhet är en exklusiv lyx, som är gratis.

Barnvagnsblues av Ester Roxberg
Utgivningsdag: 2017-09-28
Om boken: Agnes vandrar ensam omkring med barnvagnen i ett 30-gradigt Stockholm mitt i juli. Alla vänner är bortresta och det finns ingenstans att ta vägen med en liten bebis. Hon rör sig i ett eget känslomässigt mikrokosmos. Vem har hon blivit? Och vem ska hon bli? I Barnvagnsblues kretsar Ester Roxberg kring frågor om föräldraskap och om tillhörighet. Hur bär man sig åt för att förbli sig själv när omvärlden så intensivt vill göra en till en annan?

Oktober

Ingen lever i samma familj av Claes de Faire
Utgivningsdag: 2017-10-05
Om boken: Martin och Fanny reser till en by vid Medelhavet för att komma bort från grälen hemma i Stockholm. Men planen förstörs redan första dagen när Martin flyr sin familj och beger sig ut i natten. Fanny försöker hålla fasaden uppe inför vännerna och barnen, men snart utbyts hennes ilska mot en stigande oro. Pricksäkert, inkännande och dråpligt skildrar Claes de Faire en svensk kärnfamilj i fritt fall.

Ondskans innersta väsen av Luca D’Andrea
Utgivningsdag: 2017-10-19
Om boken: Tre bybor hittas lemlästade i en bergsklyfta i norra Italien. När en amerikansk dokumentärfilmare trettio år senare får höra att trakten hemsöks av trippelmordet bestämmer han sig för att ta reda på sanningen. Men snart börjar han ana att något fasansfullt ruvar i alplandskapet, något som aldrig borde ha återuppväckts.

Juldagar av Jeanette Winterson
Utgivningsdag: 2017-10-26
Om boken: Kliv in genom dörren till Jeanette Wintersons magiska jul. Här kan du låta dig förtrollas av de muntra andarna, tidsexperimenten, reflektioner kring kärleken, spökhusen, frostlandskapen och slädarna. Och här kan du låta dig serveras Wintersons egna recept på festliga maträtter att laga när andan faller på.

© Wahlström & Widstrand

print

Våra samarbetspartners