THE NILE HILTON INCIDENT – Trailer

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Noredin (Fares Fares) är en korrupt kriminalpolis i centrala Kairo som satt i rutin att pressa lokala brottslingar på pengar. I ett rus av droger och alkohol håller han sig flytande i ett rättssystem som är på randen till kollaps. När en känd sångerska hittas död på The Nile Hilton Hotel hamnar utredningen på Noredins bord. Vad som från början verkar vara ett enkelt svartsjukedrama, visar sig vara mycket mer komplicerat än vad han kunnat föreställa sig. Spåren leder honom rakt in i den innersta kretsen runt presidenten och det enda vittnet är en ung flykting, Salwa, som jobbar svart på hotellet. Noredin börjar ifrågasätta sin egen moral allt eftersom han blir djupare och djupare indragen i en spiral av prostitution, utpressning, mord och dolda politiska agendor. Det blir uppenbart för honom att jakten på rättvisa är ett ensamt lopp där ingen går att lita på.

Filmen är inspirerad av verkliga händelser i Kairo veckorna innan revolutionen i Egypten 2011.

Regi: Tarik Saleh
Medverkande Fares Fares, Mari Malek, Slimane Dazi, Hichem Yakobi, Yasser Ali Maher, Ahmed Seleem, Hania Amar, Ger Duhany.
Producerad av Kristina Åberg, ATMO
Genre Politisk thriller
Distributionsbolag Scanbox Entertainment
Svensk biopremiär 29 september

© Scanbox Entertainment

print

Våra samarbetspartners