SOFIA KÄLLGREN – Kinas turistambassadör

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Den 28 juni tilldelas Sofia Källgren titeln Ambassador of Chinese Tourism Promotions (Sweden) under en ceremoni på Grand Hotell i Stockholm.

Sofia Källgren är en av Sveriges mest folkkära artister. I över 20 år har Sofia släppt musik och givit konserter i Sverige och utomlands. Kina är det land hon besökt mest och har genom åren släppt två skivor, varav den senaste består av traditionella kinesiska folklåtar från alla delar av Kina med modern touch. Sofia har genomfört en rad turnéer runt om Kina och medverkat vid stora TV-galor.

”Det känns såklart hedrande att få ta emot denna titel. Kina är ett spännande land som jag fått möjlighet att lära känna tack vare min musik framför allt via mina kinesiska folklåtar. Jag har ju fått ett smeknamn också de kallar mig Golden Hair Fox” säger Sofia Källgren och ler.

Kina är världens fjärde största turistland när det gäller turistdestinationer och Sverige är potentiellt en stor turistmarknad för Kina. Utnämningen av Sofia Källgren sker med syfte att utveckla svensk turistmarknad och locka till sig flera svenska turister till Kina samt främja vänskapen mellan Kina och Sverige.

”Sofia Källgren är en berömd sångerska och prestigefull artist i Kina. Hennes musik och kinesiska sånger har gått rakt in i folkets hjärtan. Med sin kärlek till det kinesiska folket blir Sofia Källgren en god ambassadör mellan Kina och Sverige”, säger Dr. Lin Kuang – Director of China National Tourist Office, London (England, Irland & Norden)

För att utvidga Kinas turistväsendes internationellt arrangerar China National Tourist Office ett publikt event i Sverige den 27 och 28 juni på Sergels torg och Grand hotell under temat China Beyond Your Imagination.

Den 28 juni på Grand Hotell tilldelas Sofia Källgren den ärofyllda titeln Kinas turistambassadör.

Se Sofia sjunga på kinesiska framför Förbjudna staden klipp från 2008

© Moore To Be

print

Våra samarbetspartners