LADY M: Trailer

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Det är 1800-tal i England, och unga Lady Macbeth säljs som livegen hustru till en äldre godsherre. Hon hålls isolerad från omvärlden, men vägrar finna sig i sin påtvingade ensamhet. När hon inleder en affär med en av sin mans anställda flammar livsgnistan upp till en okontrollerbar låga, och snart är maktordningen helt ställd på sin ända. Långfilmsdebuterande teaterregissören William Oldroyds knivskarpa viktorianska dramathriller Lady M är baserad på ryska författaren Nikolai Leskovs kortroman, Lady Macbeth från Mzensk.

Filmen har hyllats unisont sedan världspremiären på Toronto Filmfestival, för sin skickliga regi och modernitet. I och med filmen etablerar huvudrollsinnehavaren Florence Pugh sig som en av Europas mest lysande unga stjärnor.

Regissör: William Oldroyd
Medverkande: Florence Pugh, Christopher Fairbank, Cosmo Jarvis, Naomi Ackie
Språk: Engelska
Svensk biopremiär 8 september

© NonStop Entertainment

print

Våra samarbetspartners