JENS LAPIDUS bland Wahlström & Widstrands sommarnyheter

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Juni

Top Dogg av Lapidus, Jens
Utgivningsdag: 2017-06-01
Om boken
Ett hemligt nätverk i Stockholm har i decennier utnyttjat unga flickor, var och en som kommer det på spåren gör det med fara för livet.
I den tredje boken om det omaka paret Teddy och Emelie, kåkfararen och advokaten, börjar snaran dras åt. Polisen har tillsatt en specialgrupp för att ta reda på vilka som ingår i sammanslutningen men ändå kommer de inte åt våldet. Och vem är det som med alla medel försöker tysta Teddy och Emelie?
TOP DOGG är den mäktiga upplösningen på det drama som utvecklades i succéromanerna VIP-rummet och STHLM DELETE.

Att vara Loa Falkman av Falkman,Carl-Johan och Lidahl, Andreas
Utgivningsdag: 2017-06-08
Om boken
Få svenska artister är så uppskattade och mångsidiga som Loa Falkman. I Att vara Loa Falkman berättar Loa om sin dyslexi och de tuffa åren i skolan, då han lärde sig använda humor både för att överleva och för att nå framgång. Vi får följa honom över världens operascener, till det dramatiska ögonblick då han står på Skansen med två och en halv vers kvar på Alfred Tennysons dikt “Nyårsklockan” och plötsligt hör Seglora kyrka ringa in det nya året.

Kidnappningen av Schulze, Anna
Utgivningsdag: 2017-06-08
Om boken
När Anna Schulzes pappa är elva år förs han bort av sin mamma Daisy. Året är 1936 och de flesta av Daisys vänner och släktingar har vänt henne ryggen. Anna Schulze utforskar en dramatisk händelse i sin familjs historia. Kidnappningen är en skildring av en intagande men självcentrerad kvinna på gränsen till nervsammanbrott. Men det är också en berättelse om Annas pappa och hur det är att bli uppryckt från sitt hem. Kidnappning är en sorts stöld, stölden av en människa.

Fyra dagar i Kabul av Tell, Anna
Utgivningsdag: 2017-06-13
Om boken
Två svenska diplomater kidnappas i Kabul. En ung man mördas i Stockholm. Under sökandet efter diplomaterna upptäcker förhandlaren Amanda Lund att någon annan också jagar kidnapparna. Men varför försöker den svenska regeringen mörka gisslandramat? Och varför hör inte kidnapparna av sig? I en nervkittlande kamp mot klockan inser Amanda att den svenska ambassadören i Kabul döljer mer än vad hon kunnat ana.

Juli

Våldets historia av Louis, Èdouard
Utgivningsdag: 2017-07-27
Om boken
I julaftonsnatten vandrar Édouard hemåt över Place de la République när en ung man plötsligt dyker upp vid hans sida. De kommer att tillbringa natten tillsammans, men det som började som kärlek avslutas med våldtäkt och mordförsök. Under månaderna som följer ska Édouard komma att gång på gång återberätta historien om den natten. Men kan man någonsin äga sin egen historia?

Augusti

Leona. Utan mänskligt värde av Rogneby, Jenny
Utgivningsdag: 2017-08-01
Om boken
En psykiskt sjuk kvinna blir påkörd av ett Arlanda Express-tåg vid Karlberg. Snart upptäcker man att hon saknar en njure! Utredare Leona Lindberg startar jakten på några hänsynslösa gärningsmän som satt i system att plundra samhällets mest utsatta människor på kroppsdelar. Samtidigt strävar Leona mot ett nytt liv med hjälp av sin nya sidoverksamhet: Att ta från de onda – och ge till sig själv. Men hon får också lära sig att allt har ett pris.

Honung och ättika av Tyler, Anne
Utgivningsdag: 2017-08-10
Om boken
William Shakespeares Så tuktas en argbigga har i Anne Tylers moderna version blivit en lekfull, smart och bitsk kärleksroman. Med humor och värme förflyttas den 400 år gamla komedins handling till ett nutida Baltimore, med ett uppdaterat persongalleri och en lika charmig som egensinnig familj i huvudrollen.
Honung och ättika är en del i den internationella Shakespeare-serien där samtida författare tar sig an varsitt Shakespeareverk.

Den nya dagen gryr. Karin Boyes författarliv av Svedjedal, Johan
Utgivningsdag: 2017-08-10
Om boken
Många såg henne som en prästinna i diktens tempel – men hon var snarare en modern ung kvinna, inställd på leva fullt ut. Karin Boye (1900–1941) tillhör våra mest älskade författare. Men bakom hennes verk låg ett komplicerat liv. I denna biografi ger Johan Svedjedal ett porträtt i helfigur av Boye som frihetsälskande idealist, feminist, litterär yrkeskvinna, vänsterdebattör och sexualpolitisk radikal.

Det var vi av Hashemzadeh Bonde, Golnaz
Utgivningsdag: 2017-08-17
Om boken
Nahid är 21 år när hon lämnar Iran med sin man Masood och den nyfödda dottern. Hon flyr för sitt barns skull. Och lämnar allt.
I dödens väntrum 30 år senare är Nahid arg på livet, på sjukdomen och på alla som står henne nära. Brutalt ärligt berättar hon om flykt och skuld, om moderskärlek och om drömmar för en kommande generation.
Det var vi är en roman som vibrerar av både sorg och livsglädje, ett känslomässigt knytnävsslag som angår oss alla.

Praktika för blivande föräldrar av Chrapkowska, Cecilia och Wold, Agnes
Utgivningsdag: 2017-08-31
Om boken
När du väntar barn räcker det inte med alternativa fakta. Dags att spräcka myterna runt föräldraskap och spädbarnsvård!I Praktikan varvas medicinska fakta om alla viktiga delar av graviditet och spädbarnstid med att författarna röjer i den djungel av råd om hygien, städning, amning, infektioner, vaccinationer och alkohol som väller över den dig som blivande nyblivnaförälder föräldern. Här lär du dig allt du behöver för att ge barnet och dig själv bästa möjliga start i livet.

© Wahlström & Widstrand

print

Våra samarbetspartners