PERNILLA ANDERSSON släpper en sommarsång ​”Säga någonting bra”

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Idag släpper Pernilla Andersson singeln “Säga någonting bra”.

– ”Säga någonting bra” är en sommarsång i all sin enkelhet om att det i rådande dagsläge är trevligt att vara tyst om man inte kan säga någonting bra, säger Pernilla.

I år fortsätter Tiggrinnanturnén. Tillsammans med pianot och sin följeslagare sedan 23 år, Fredrik Rönnqvist, spelar Pernilla Andersson musik från albumet “Tiggrinnan” och väljer också favoriter ur både egna och andras låtkatalog. Efter åtta studioalbum, turnéframgångar och grammisnomineringar som ”Årets Kompositör” och ”Årets Artist” samt ett av George Martin personligen utdelat producentpris (”The Sir George Martin Award”), släppte Pernilla 2016 albumet “Tiggrinnan” som hon själv tycker var ett av de svåraste, känslomässigt, att skriva.

Pernilla Andersson är född i Stockholm, uppvuxen i Hässleholm och Kristianstad. Tillsammans med Lars Nylin och Niclas Green har Pernilla startat skivbolagsetiketten Sheriff Records som bland annat gett ut Titiyo, Svante Thuresson och Staffan Hellstrand. Som producent utmärkte sig Pernilla genom att 2000 vara den första kvinnliga producenten på ett majorbolag då hon producerade Svante Thuressons album “Nya Kickar”.

Lyssna på “Säga någonting bra” här.

© Warner Music Sweden

print

Våra samarbetspartners