HÅKAN HELLSTRÖM släpper unik musikvideo & laddar för turnépremiär

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Den 9 juni har Håkan Hellström premiär på Stockholms Stadion för sommarens största turné Rullande Åska. I lördags värmde han upp med ett hyllat och intimt klubbgig i Berlin, samt släppte i samband med det ”Jag Utan Dig” (från albumet Du Gamla Du Fria) som singel. Det är en kärleksfull och vackert orkestrerad sång som gjord för den svenska sommaren. Idag släpps tillhörande musikvideo som är ett konstverk utan dess like. Den är cel-animerad och består av ca 3000 handgjorda bilder som har skapats av 10 animatörer från Stockholm, Köpenhamn, London och Los Angeles.

”Det här är en vacker liten kortfilm om det finaste som finns – kärlek” berättar Håkan om musikvideon.

Handlingen bygger ursprungligen på en bok med titeln Fröet där man möter en pojke som med hjälp av ett magiskt frö, en flaskpost och lite tur, får en efterlängtad vän. Musikvideon är framtagen av Acne, och regisserad av Simon Appel tillsammans med illustratören Jennie Ekström som ligger bakom boken.

”Sällan man får arbeta med något som känns så klockrent fint tillsammans som den här låten, storyn och illustrationerna ihop. Att sen få se allt vakna till liv i animationen har varit ren magi från början till slut” berättar illustratören Jennie Ekström.

Rullande Åska blir Håkans största turné hittills med totalt 15 stopp i Norden, varav två konserter på Ullevi och två på Stockholms Stadion. Förra året stod Håkan för två minnesvärda kvällar på Ullevi där han lyckades med bedriften att slå publikrekord två gånger om.

Turnéplan:
Stockholm 9 & 10 juni, Gävle 16 juni, Umeå 17 juni, Bergen 24 juni, Oslo 25 juni, Norrköping, Bråvalla 1 juli, Örebro 7 juli, Karlstad 8 juli, Borgholm 15 & 16 juli, Malmö 22 juli Göteborg 28 & 29 juli.

© Warner Music Sweden

print

Våra samarbetspartners