HALFDAN PISKET – Nya seriealbum “Desertör”, “Kackerlacka” och “Medborgare”

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Aktuell med trilogi om flykt och med Sverigebesök

Den danske serietecknaren Halfdan Pisket är aktuell med böckerna Desertör, Kackerlacka och Medborgare. Böckerna utgör en trilogi där han berättar som sin fars uppväxt i Armenien och flykt till Danmark.

Halfdan Piskets far James växer upp i liten en by i gränsområdet mellan Armenien och Turkiet på femtiotalet. Som 18-åring kallas han in i den turkiska militären men hamnar kort därefter i militärfängelse, efter att ha blivit trakasserad och misshandlad av soldaterna och försvarat sig med vapen. När han släpps ut ur fängelset lever han som en utfryst främling i sitt eget land och bestämmer sig för att fly till Danmark.

Desertör, Kackerlacka och Medborgare utgör tillsammans en trilogi som handlar om faderns uppväxt, fängelsevistelse i ett turkiskt militärfängelse, hans flykt och om hur han till slut överlever i Danmark och strävan mot målet att bli dansk medborgare.

Hafldan Pisket är uppväxt i Danmark och har baserat sin historia på omfattande intervjuer och berättelser från sin far. Böckerna har väckt stor uppmärksamhet i Danmark och sålts till flera länder.

Hafldan Pisket är serietecknare, konstnär och författare utbildad vid Kungliga Konsthögskolan i Köpenhamn. Pisket har bland annat tilldelats Politikens litteraturpris och National Arts Foundations treåriga arbetsstipendium på 850 000 danska kronor. Det är första gången som stipendiet delas ut till grafisk litteratur.

I samband med utgivningen av Desertör och Kackerlacka besöker Halfdan Pisket Sverige. Han besöker Malmö och Stockholm den 8-9 juni.

© Kartago

print

Våra samarbetspartners