STINA WOLLTER skivdebuterar!

Klicka på bilden, för att se hela bilden

“Den här musiken började egentligen formas för 23 år sen, när vi möttes. Så mycket liv har runnit genom oss som var tvunget att få form och det var musik som var formen. Vår musik, låtar om platsen vi befinner oss på, mitt i livet. Mitt i sorteringsarbete, uppbrott, uppgörelser, förluster, lust och behov.

Leave my shame handlar om det avgörande beslutet att inte låta sig begränsas, deformeras eller förminskas längre. Det heligaste av löften- som man ger sig själv då det inte går att backa längre, utan att svika allt som är viktigt. Stunden då man går utan skräck mot något som är sant”
Ja, där tar Mickes och Stinas låtar sats: i kärnan av något som de upplevt, oavsett om det är i vardagsmoset i källarförrådet eller mitt i partyglammet där man plötsligt känner sig främmande.

Micke är basist och brevbärare, Stina konstnär och radiopratare. Micke hade sina band och musikprojekt, sin stora kärlek till musiken i bagaget då de träffades. Stina är en narrativ konstnär, en berättare och lyssnare med en hes röst som emellanåt sjöng jazz eller någon rockdänga och som hela tiden skrev, det hon trodde var, typ dikter. Mellan dom uppstod det som kallas musik. 2011 hade den knackat på tillräckligt länge för att de skulle lyssna och göra plats i tillvaron, för just deras gemensamma musik, rent konkret.
Micke tog tjänstledigt och började tonsätta texterna som Stina samlat genom åren. Och 2016 fann de den sista pusselbiten; producenten Pecka Hammarstedt, som fick låtarna att ta ytterligare språng. Hon säger: Det finns berättelser inom mig som jag inte kan måla, jag måste sjunga dem- rakt ut ur kroppen. Ja, de var tvungna att bli låttexter och en dag var det helt enkelt dags att se vad som skulle hända om Micke fick ge dem melodi:
“Det var som att öppna en dörr, vi lärde känna varandra på ett nytt sätt i musiken och när tilliten växte vågade jag mer. Våra olika temperament skaver och tjongar med och mot varandra, vi håller på och håller på tills det säger “pling” på något vis och då är låten där.

Man kan säga att det här är vårat sladdbarn. Vi har varit dräktiga skitlänge och det är så skönt att få se våra bebisar fria. Vi är löjligt stolta”, säger Stina.

“Leave my shame är den senast skrivna låten och den får bli singel eftersom den värker och vill ut- jag vill ge den till alla dom som behöver ett stilla stridsvrål i tider fulla av krafter som vill få oss att tro att vi ska vara si eller så för att duga”.

© Border Music Distribution

print

Våra samarbetspartners