ULF STURESON – Ny singel och spelningar

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Den forne Traste Lindéns Kvintett-medlemmen Ulf Stureson blev legendarisk på egen hand mycket genom sitt debutalbum “I overkligheten” (1996). Sedan dess har det blivit totalt 4 soloplattor. Det har gått tio år sedan det senaste albumet, men nu är längtan över. Albumet kommer heta “Alfta förr och nu” och släpps 25 augusti. Idag släpps biljetter till en rad konserter i höst.

Ulf Stureson tar på sin femte platta avstamp i sin uppväxt i Alfta, en bortglömd avkrok i södra Norrlands inland. Fast för honom är det världens centrum. Det är en samling låtar om en värld, en plats och en person i förvandling. Ibland till det bättre, ibland inte. Känslan är den samma som vid debutalbumet, det är en nystart med tydligt tema, en självbiografisk tillbakablick med sikte på framtiden. Tillbaks till där det började. Bandet är från grannbyn Rengsjö, fotografen från Alfta och plattan har mestadels spelats in i en gammal nedlagd fabrik vid Ljusnans strand utanför Bollnäs och är producerat av Ulf själv.

När Ulf Stureson den 17 mars släppte singeln ”Gräs och syra” var det det första musikaliska livstecknet på 10 år. 18 maj är det dags igen. Då släpper han singel nummer 2 från det kommande albumet. Singeln heter ”Du var mig så kär” och släpps tillsammans med låten ”Jordeliv”, som är exklusiv för singeln. Samma dag som denna singel släpps gör Ulf en intim spelning på Scalateatern i Stockholm, där han spelar låtar från den kommande plattan.

Förbeställ albumet “Alfta förr och nu” här

Idag kan vi dessutom presentera dessa spelningar till hösten.
28 oktober ALFTA Runemo byagård
04 november GÖTEBORG Stora Teatern
05 november STOCKHOLM Södra Teatern
08 november MALMÖ Victoriateatern

Biljetter finns ute nu och hittas här

© United Stage Artist

print

Våra samarbetspartners