JASON ISBELL AND THE 400 UNIT släpper The Nashville Sound

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Som ett bombnedslag slog den ner. Från ingenstans; plötsligt var han överallt. När den tidigare Drive-By Truckers-medlemmen Jason Isbell släppte sitt senaste soloalbum, 2015 års Something More Than Free, cementerade han sin position som den här generationens mest omtyckta låtskrivare.

”Den stora förvaltaren av den country, soul och träskrock som verkar finnas i grundvattnet i norra Alabama,” skrev Aftonbladet i sin recension av hans knökfulla spelning på Berns. Därefter väntade ännu en tokhyllad Sverigespelning; denna gång på Way Out West och succén var ett faktum. Som kronan på verket belönades han dessutom med två Grammys, bland annat för årets bästa americana-album.

Nu är han äntligen tillbaka. The Nashivlle Sound innehåller tio helt nya låtar som på ett unikt sätt tar upp ämnen som politik, kulturella privilegier, nostalgi, kärlek och dödlighet. På låtar som Cumberland Gap och Hope the Highroad återvänder Jason och hans band The 400 Unit dessutom fullt ut till sina rockrötter.

Albumet spelades in i legendariska RCA Studio A i Nashville och Dave Cobb, som även producerade Something More Than Free samt Isbells genombrott; 2013 års Southeastern, står återigen för produktionen vilket garanterar att det inte kan bli något annat än ett mästerverk.

Citat
”Det är lite för bra, allting.” – 4/5 Aftonbladet
”Isbell skriver texter på samma sätt som personerna i hans sånger ser på vardagsslitet: med ett slags ödmjuk hantverksstolthet där de stora frågorna avhandlas i förbifarten, när verklighetens våndor tillåter det.” – 4/5, Dagens Nyheter
”Det här är så fullständigt knäckande bra.” – 4/5, Expressen

© Border Music Distribution

print

Våra samarbetspartners